Spoorwegmuseum toont 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Het Spoorwegmuseum in Utrecht toont vanaf 13 februari volgend jaar de tentoonstelling 'Spoor van verbeelding' over Nederlandse spoorwegaffiches van het begin tot heden. Centraal staat de vraag hoe reizigers met beeld werden verleid om de trein te nemen. Dit meldt het Spoorwegmuseum.

De veelal fraaie en kleurrijke affiches laten niet alleen de geschiedenis van het reizen per spoor zien, naar ook de ontwikkeling van ontwerpstijlen.

Art Deco

De tentoonstelling is samengesteld door verzamelaar en publicist Arjan den Boer. De affiches komen uit de omvangrijke collectie van het Spoorwegmuseum, uit de verzameling van de samensteller en van enkele musea en archieven in binnen- en buitenland. Sommige zijn nooit eerder geëxposeerd of komen, gevoelig als de originele steendrukken zijn voor licht, sinds lange tijd weer uit de lades van het depot. Daaronder zijn ook zeldzame exemplaren van de Franse Art Deco-grootmeester A.M. Cassandre.

De tentoonstelling ‘Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’ in het Spoorwegmuseum is van 13 februari t/m 5 september 2021 te zien.

Door: Nationale Transportgids