ProRail-video over lege stations wint filmprijs

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
ProRail heeft tijdens de Avond van de Opdrachtfilm een Gouden Reiger gewonnen voor een video over lege treinstations. De spoorbeheerder deelde de video op 1 juni om mensen te bedanken voor het thuisblijven en zo personen met een vitaal beroep de ruimte te geven in het openbaar vervoer. Dit meldt ProRail. 

“Waanzinnig mooi en ook terecht! De korte film geeft zo’n bijzonder tijdsbeeld!", reageert Astrid Bunt, directeur Stations bij ProRail. Het is iets wat nooit eerder is vertoond. Bedankt makers van de film én reizigers.”

Het juryrapport van de Avond van de opdrachtfilm waarbij deze award werd uitgereikt, was eveneens lovend: "Er was één video die ons meteen heeft gegrepen. Die echt onder onze huid is gekropen en die je niet meer loslaat. De mooie opbouw en kunstzinnige insteek werken als een magneet op de kijker. Het geeft een indrukwekkend beeld van het coronatijdperk. In deze tijd spelen mensen de hoofdrol, maar niet in de winnende film: lege stations door Sally Bright, in opdracht van ProRail." ProRail won de prijs in de categorie 'Communiceren in crisistijd'. 

Nog steeds rustig

De video kwam voor de zomer online. In de tussentijd is er veel veranderd, en toch ook niet, meldt ProRail. "Het coronavirus is er nog steeds en op dit moment hebben we nog geen dertig procent van het aantal reizigers dat normaal zou zijn geweest in deze tijd. De stations in de video waren écht leeg, nu is dat minder, maar het is nog steeds rustig. En dat is maar goed ook, want het dringende advies blijft om drukte op en rond stations te vermijden."

Bekijk hier de video. 

Door: Nationale Transportgids