ProRail en NS: alle perrons in Nederland op 1 oktober rookvrij

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
ProRail en NS zijn begonnen met het rookvrij maken van alle perrons op de treinstations in Nederland. Vanaf 1 oktober zullen er geen rookzones of andere rookfaciliteiten meer te vinden zijn op de Nederlandse stations. Dit meldt NS.

Sinds 2004 geldt er op stations al een rookverbod voor de stationshallen, trappen, liften en tunnels. Wel zijn er nog altijd rookzones op stations, maar die gaan nu verdwijnen. Deze maand zullen ProRail en NS alle 390 rookpalen en 120 rookroosters van zo’n 100 van de 400 Nederlandse treinstations weghalen. Daarnaast worden de rookzoneborden ook verwijderd, en wordt op alle borden met huisregels toegevoegd dat de stations volledig rookvrij zijn.

Rookvrije generatie

Het rookvrij maken van de stations past bij de ambities van ProRail en NS om bij te dragen aan het plan van de overheid om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Zo wordt er sinds april van dit jaar geen rook- en tabakswaren meer verkocht in eigen winkels van de NS, en sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurder die tabakswaren willen verkopen op het station.

Door: Nationale Transportgids