NS-activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min

Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober 2022 is het tijd voor de Week tegen Eenzaamheid. NS organiseert tijdens deze week verschillende activiteiten om de verbinding en het contact tussen reizigers een stimulans te geven. Dat meldt NS.

In de Week tegen Eenzaamheid kunnen reizigers op negen NS-stations (Heerlen, Breda, Amsterdam Amstel, Hilversum, Eindhoven, Amersfoort, Nijmegen, Vlissingen en Winschoten) lichtprojecties zien. Deze tonen boodschappen van hoop. De projecties zijn gemaakt door kinderen van Stichting IMC Weekendschool. Twee kunstenaars hebben hun boodschappen omgezet in één grote lichtboodschap die bestaat uit circa honderd kleine boodschappen. Deze boodschap wordt geprojecteerd op muren in de stationshallen.

Persoonlijk contact

Daarnaast stond zondag en maandag op Utrecht Centraal de Luisterlijn en was er gisteren op datzelfde station ruimte voor de 'Stel je voor'-campagne. Met deze campagne willen NS, ProRail en gemeenten meer persoonlijk contact tussen mensen aanmoedigen. Reizigers kregen twee kopjes koffie en mochten daarvan één weggeven aan een andere reiziger.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres
Afbeelding: NS