Vanaf eind september spoorwerkzaamheden in Tilburg

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min

Eind deze maand maakt spoorwegbeheerder ProRail een begin met aanpassingen aan het spoor bij station Tilburg, station Universiteit en daartussen. Daardoor kunnen uiteindelijk meer reizigers blijven gebruikmaken van de Tilburger stations. Dit meldt de gemeente Tilburg.

De bouw van een vierde perron op station Tilburg is een van de belangrijke werkzaamheden. Dit perron komt aan de kant van het Burgemeester Stekelenburgplein. Bij de aanleg van de stationspassage is al rekening gehouden met dit nieuwe perron. Daardoor is de overlast beperkt. De werkzaamheden vinden plaats van september 2022 tot en met najaar 2023.

Station Universiteit

Op station Universiteit worden de perrons aangepast. Er komt meer ruimte en nieuw meubilair voor reizigers. Daarnaast zijn er werkzaamheden aan het spoor, zoals de aanpassing van bovenleidingen en seinen en wissels.

Minder of geen treinen

Er zijn twee perioden waarin er minder of geen treinen rijden: in juli en augustus 2023. Dan wordt het vierde perron op station Tilburg afgemaakt en zijn er op meerdere plekken op het spoor werkzaamheden.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres