Twente Airport schaft elektrische Tow-Truck aan voor verplaatsen vliegtuigen

Twente Airport geeft verder vorm aan haar duurzame luchthavenambities. Vorig jaar is voor een scherpe prijs daarom een electrische tow-truck occasion gekocht die emissievrij de meest gangbare vliegtuigtypen kan verplaatsen. Om onnodige emissies te voorkomen worden grotere vliegtuigen op Twente Airport met deze tow-truck voor de start of na de landing van en naar de kop van de baan verplaatst naar de platforms en vice versa. Dit verlaagt de uitstoot van vliegtuigemissies die de nabij gelegen natuurgebieden kunnen belasten. Dit meldt Twente Airport.

De tow-truck is na een bootreis en volledige revisie en testperiode goedgekeurd voor gebruik en gespoten in de kleuren van Twente Airport. Vorige week is de truck afgeleverd in Enschede en officieel in gebruik genomen. De luchthaven verwacht nog vele jaren plezier te kunnen beleven van deze nieuwe aanschaf. De enigszins verouderde bestaande diesel Tow-truck blijft in gebruik maar zal alleen nog worden gebruikt voor het slepen van de allergrootste zware toestellen.

Tow-Truck draagt bij aan verduurzaming luchthaven

Jan Schuring, de waarnemend directeur Twente Airport is trots op de ingebruikname van de electrische tow-truck: “De tow-truck is emissievrij en draagt bij in het minimaliseren van de uitstoot van CO2 en stikstofemissies en daarmee in het verder verduurzamen van onze luchthaven in Twente”.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Twente Airport

Lees ook: 747 van Lufthansa vertrekt van Twente Airport ondanks uitspraak rechter