747 van Lufthansa vertrekt van Twente Airport ondanks uitspraak rechter

Een van de drie vliegtuigen van Lufthansa die geparkeerd stond op Twente Airport is  gister vertrokken. Hoewel de rechter onlangs oordeelde dat de vliegtuigen rechtmatig langer op de luchthaven geparkeerd mochten staan, besloot de Duitse luchtvaartmaatschappij toch een van de vliegtuigen te laten vertrekken. Dit meldt RTV Oost.

Door het vertrek van de 747 mist de Twentse luchthaven nu ongeveer 100.000 euro aan parkeerinkomsten. Een fikse aderlating voor Twente Airport die door de coronacrisis vorig jaar ruim een miljoen euro verlies leed.

ILT wilde de vliegtuigen weg hebben

Er staan nu nog twee Boeings van Lufthansa geparkeerd op de luchthaven. Die mogelijk uiterlijk tot juni 2022 blijven staan. Eerder had de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dit Twente Airport verboden, maar de luchthaven spande tegen dat besluit een kort geding aangespannen en werd door de rechter afgelopen vrijdag in het gelijk gesteld.

Lufthansa was al begonnen met 'uitpakken'

Ondanks de uitspraak van de rechtbank besloot Lufthansa gister tot het weghalen van een van de vliegtuigen. De vliegtuigmaatschappij was de afgelopen weken al begonnen met het 'uitpakken' van de vliegtuigen. Volgens Jan Schuring, algemeen-directeur van Twente Airport was Lufthansa al te ver met het vliegplan, het rooster voor het personeel en andere zaken. "De kosten van het afzeggen zouden in de buurt komen van de resterende parkeeropbrengsten. Dus helaas”, zo liet de directeur aan RTV Oost weten.

Door: Nationale Transportgids