Binnenvaartschip ramt brug in Groningen, auto schipper raakt te water

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Op het Van Starkenborghkanaal bij het Groningse Aduard is gisteravond een binnenvaartschip uit Papendrecht tegen een brug gevaren. Door het ongeluk werd niet alleen de stuurhut volledig vernield, ook de auto die op het achterdek stond, raakte te water. Bij de aanvaring raakte niet niemand gewond. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Behalve het schip liep ook de brug schade op. Volgens berichten van Rijkswaterstaat zijn lak en verlichting van de brug door de aanvaring beschadigd.

Aan het eind van de avond kon wegverkeer weer gebruikmaken van de brug. De scheepvaart kon de brug enige tijd niet gebruiken omdat de auto van de schipper eerst geborgen moest worden.

Het gaat vaker mis in Groningen

De laatste tijd zijn er meer aanvaringen op het Groningse kanaal. Zo raakte onlangs nog de Gerrit Krolbrug in Groningen ernstig beschadigd door een schip. De brug was enige tijd niet bedienbaar voor de scheepvaart en is het wegdek voor verkeer tot nader orde gestremd.

Brug bij #Aduard #Groningen is geraakt door schip. Geen gewonden. Wegverkeer tijdelijk gestremd. Stremming Scheepvaart zal langer duren omdat er ook een auto te water is gegaan. Onderzoek en inspectie volgen... pic.twitter.com/m2uUmKbTmp

— Rijkswaterstaat Noord NL (@RWS_NN) May 31, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Twitter Rijkswaterstaat Noord NL