Flevolands project Groot onderhoud bruggen en sluizen officieel afgerond

Door Richard Heeres
2 min
Afgelopen week is het project 'Groot onderhoud bruggen en sluizen' officieel afgerond. Provincie Flevoland heeft gedurende bijna zes jaar elf sluizen en dertien bruggen in de provincie gemoderniseerd. Daarmee was een bedrag van zeventig miljoen euro gemoeid. Daarover bericht Provincie Flevoland.

Met dit complexe project heeft Provincie Flevoland een enorme renovatieopgave gerealiseerd wat betreft de beweegbare bruggen en sluizen. Hiermee is zij koploper op het gebied van de ‘infrastructurele vervangingsopgave’, die in heel Nederland aan de orde is. Een belangrijk onderdeel van het project was de bedienings- en besturingssystemen vernieuwen en het standaardiseren en uniformeren van deze bediening op afstand.

App Varen Flevoland

Ook de invoering van de app Varen Flevoland was een onderdeel van het project. Via deze app kunnen vaarweggebruikers zich aanmelden voor een doorvaart van alle bruggen en sluizen. Verder geeft de app informatie over openingstijden van bruggen en sluizen, doorvaarhoogtes en -breedtes en actuele stremmingen. Ook geeft de app aan of het druk of rustig is op de bediencentrale. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres