Maritiem dienstverlener en bagger Boskalis verdwijnt na 51 jaar van de beurs

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Bagger en maritiem dienstverlener Boskalis verdwijnt begin november van de beurs na 51 jaar. De laatste handelsdag is 8 november. Dit meldt Transport Online.

Eerder liet HAL weten dat het Boskalis in zijn geheel over nam. De investeringsmaatschappij bood 32 euro per aandeel, waardoor het bedrijf voor 4,2 miljard euro verkocht zou worden. Uiteindelijk werd dit bod verhoogd naar 33 euro per aandeel, waardoor Boskalis nog eens 129 miljoen euro meer waard werd.

Afspraak

Een onderdeel van de afspraak tussen HAL en Boskalis is dat er aankomende vier jaar niet wordt gesneden in het personeelsbestand. Ook zal de leiding van het bedrijf aanblijven, waardoor het nog zeggenschap houdt over de investeringen.

Werkzaamheden

Boskalis is werkt op dit moment aan een groot project bij de Filipijnse hoofdstad Manilla. Hier moet een nieuwe luchthaven in een baai worden gemaakt. Ook werkt het bedrijf aan het aanleggen van de tunnel tussen Duitsland en Denemarken en het aanleggen van een nieuwe haventerminal en polder in Singapore. Tot slot is Boskalis ook bezig met dijk- en kustbescherming in Nederland.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer