Nederlands zeeschip moet 26.253,50 boete aan Duitsland betalen

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Een onder Nederlandse vlag varend zeeschip heeft een forse boete gekregen van Duitse agenten van de vaarwegpolitie. Dit gebeurde in de zeehaven van Wismar. De boete bedraagt 26.253,50 euro. Dit meldt Transport Online.

Naast verschillende veiligheids- en materieelcertificaten werd ook de uitvoering van milieuvoorschriften gecontroleerd door de Duitse vaarwegpolitie. Tijdens de inspectie hebben de ambtenaren een overtreding geconstateerd in het olie logboek. ook werden er inhoud tekorten in het afvalverwerkingsplan vastgesteld. Er werd daarna een administratieve strafprocedure tegen de twee verantwoordelijke bemanningsleden gestart.

Gespecialiseerde autoriteiten

Er werd een inspectie uitgevoerd door gespecialiseerde autoriteiten. Hieruit bleek dat er in eerste instantie een vermoeden bestond dat ballastwater in zee werd geloosd. Dit is in strijd met de regelgeving. De autoriteiten kwamen op een hoeveelheid geloosd ballastwater van ruim 1000 m3 uit.

Duitse rechtbank

De bevoegde arrondissementsrechtbank van Hamburg heeft de boete van 26.253,50 euro vastgesteld voor elk van de bemanningsleden.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer