Na 150 jaar is Koninklijke Dirkzwager failliet

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Het 150 jaar oude Koninklijke Dirkzwager in Maassluis is failliet. Het bedrijf registreerde de bewegingen van al het in- en uitgaand scheepsverkeer. Het startte zijn activiteiten in al in 1872 . Dit meldt Schuttevaer.

In de loop van de jaren was het bedrijf enorm gegroeid, met een steeds groter wordende verantwoordelijkheid. In de controlekamers werd de gehele week in de gaten gehouden welke schepen de haven in- en uitvoeren, maar ook welke schepen offshore-platformen aandeden. Het bedrijf registreerde jaarlijks ruim 200.000 scheepsbewegingen.

Overname

Het bedrijf werd in 2020 overgenomen door de Ahrma Group, een logistiek IT-bedrijf uit Deventer. Door de overname hoopten beide bedrijven nieuwe diensten te creeëren waar huidige en toekomstige klanten veel baat bij zouden hebben.

Op 30 augustus 2022 werd het faillissement uitgesproken. Dirkzwager wil niet reageren op vragen over het het slechte nieuws. "Wij wachten het verslag van de curator af." Of er een doorstart mogelijk is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Door: Nationale Transportgids