Oosterdoksdraaibrug gisteren per direct afgesloten voor wegverkeer

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De Oosterdoksdraaibrug (brug 2270) in Amsterdam is maandag 1 augustus 2022 met onmiddellijke ingang afgesloten voor wegverkeer. Dit om mogelijke problemen te voorkomen. Na bouwactiviteiten in de omgeving is de brug onlangs weer in gebruik genomen. Maar de brug opent en sluit onbetrouwbaar. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

De Oosterdoksdraaibrug is een draaibrug in het centrum van Amsterdam die de oostelijke helft van het Oosterdokseiland verbindt met de Dijksgracht. De brug, die sinds 2005 in gebruik is voor voetgangers- en fietsverkeer, klemt. Daardoor ontstaan onveilige situaties voor het wegverkeer en de scheepvaart. In korte tijd zijn bij de Oosterdoksdraaibrug al veel stremmingen ontstaan.

Omleidingsroute voor wegverkeer

Vanwege de onvoorspelbaarheid van de werking van de brug zet de gemeente Amsterdam de Oosterdoksdraaibrug voorlopig open, zodat de scheepvaart onder de brug door kan blijven varen. Dit betekent dat de brug wordt afgesloten voor wegverkeer. Dat moet omrijden. Hiervoor is een omleidingsroute beschikbaar. Deze wordt met verkeersborden aangegeven. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer het wegverkeer weer over de brug kan rijden.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres