Bootongeluk Volkerak: alle slachtoffers waren Duitsers

Door ANP
2 min
De drie mannen die om het leven zijn gekomen door het bootongeluk op het Volkerak bij Dinteloord zijn Duitsers. Het zijn een man van 61, een man van 62 en een man van 65 jaar. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Een vierde (40-jarige) Duitser heeft het ongeluk overleefd.

De politie stelt donderdag dat het "zeer waarschijnlijk om een noodlottig ongeval" gaat. De boot waarop de slachtoffers aan het vissen waren, sloeg dinsdagmiddag om op het Volkerak, een zoetwatermeer tussen Noord-Brabant, Goeree-Overflakkee en Sint Philipsland. De vier mannen waren de enigen aan boord.

Eerste dodelijke slachtoffer

Dinsdagmiddag werd het lichaam van het eerste dodelijke slachtoffer geborgen. Naar de overige twee vermisten is vervolgens de hele middag en een deel van de avond gezocht, maar de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zei dinsdagavond al dat het tweetal vermoedelijk niet meer in leven was.

Nog twee vermisten

Woensdag is met hulp van sonarapparatuur verder gezocht naar de lichamen van de twee vermisten. Dat leidde woensdagmiddag tot de vondst van een stoffelijk overschot. Woensdagavond werd ook het lichaam van de derde vermiste gevonden.