Gerenoveerde draaibrug Montfoort officieel geopend

Door Richard Heeres
2 min
De renovatie van de draaibrug in Montfoort heeft een halfjaar geduurd. Wethouder Kees van Dalen van de gemeente Montfoort en Cees Henk Oostinga van Rijkswaterstaat hebben dinsdag 16 mei 2023 de brug officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van omwonenden en andere belangstellenden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De draaibrug was toe aan een stevige opknapbeurt. Zo is het stalen brugdeel elders compleet gestraald en opnieuw geschilderd. Ook de kademuren zijn grotendeels hersteld en de slagboom is verplaatst, zodat fietsers veilig kunnen wachten bij een brugsluiting. Het uithijsen en terugplaatsen van de draaibrug kon rekenen op veel belangstelling van omwonenden.

Vaarweg vrij

Verkeer kan sinds woensdagochtend weer gebruikmaken van de opgeknapte brug. Diezelfde dag is de tijdelijke hulpbrug verwijderd. Sinds donderdag is de vaarweg weer vrij en dus toegankelijk. Van 18 mei tot en met 9 juni wordt de brug tijdelijk drie keer per dag bediend (10.00-10.30 uur, 13.30-14.00 uur en 18.00-18.30 uur). Vanaf zaterdag 10 juni is weer sprake van reguliere bediening.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres