Start voorbereidingen onderhoud damwanden Zuid-Willemsvaart

Door Richard Heeres
2 min
Het onderhoud aan de damwanden langs de Zuid-Willemsvaart bij Someren-Eind in Noord-Brabant zou aanvankelijk vanaf maart 2023 plaatsvinden. De werkzaamheden zijn een maand opgeschoven. Aannemer Hakkers-Beens is donderdag 20 april 2023 op deze locatie begonnen met de voorbereidingen. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Voor het onderhoud was een ontheffing nodig om het werk veilig te kunnen doen. Er is materieel nodig dat breder is dan de maximaal toegestane afmetingen op de vaarweg. Voor het gebruik van dit materieel heeft Rijkswaterstaat inmiddels een ontheffing gekregen.

Geen hinder voor wegverkeer

Vooral tussen Sluis 12 en 13 bij Someren-Eind vinden de werkzaamheden plaats. Op werkdagen wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur, vooral vanaf het water. Wegen en fietspaden blijven dan ook gewoon toegankelijk. Het wegverkeer ondervindt geen hinder. Na de werkzaamheden in Someren-Eind verricht Hakkers-Beens onderhoud aan de oevers op het Kanaal Wessem-Nederweert (Panheel) en het Wilhelminakanaal op de trajecten Tilburg-Oirschot en Best-Beek en Donk.