Binnenvaart kan reis naar North Sea Port nu ook voorbereiden met Riverguide

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Het hele havengebied North Sea Port, van Vlissingen, Terneuzen en Gent, is sinds vorige week ook beschikbaar in de Riverguide app. In deze gratis app voor de binnenvaart kan relevante informatie opgehaald worden over de reisduur en operationele routeinformatie. Daarmee kan een schipper eenvoudig zijn reis voorbereiden en plannen. Dit meldt North Sea Port.

Riverguide is een platform waar vaarweggebruikers visueel informatie kunnen raadplegen over hun vaarroute. Het platform en de afgeleide app zijn gericht op het verbeteren van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.

App werkt grensoverschrijdend 

Met het beschikbaar stellen van informatie over het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port en de Vlaamse waterwegen, kunnen schippers nu voor het eerst ook over de grens heen hun reis naar, door of via North Sea Port plannen en voorbereiden.

Zo zien binnenvaartschippers onder andere routeinformatie, ligplaatsen, bijzondere meldingen en reisduur. Riverguide is een veelgebruikte tool door binnenvaartschippers, mede doordat alle relevante informatie over wat een schipper onderweg tegen kan komen is opgenomen.

Efficiënt en vlot plannen

Met het opnemen van de informatie over North Sea Port in de app, is weer een extra stap gezet om de reis efficiënt en vlot voor te bereiden voor binnenvaartschippers.

Door: Nationale Transportgids