Scheepswerf Concordia Damen gaat 40 LNG-tankers bouwen voor Shell

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Scheepsbouwer Concordia Damen heeft een contract getekend voor veertig milieuvriendelijke dual fuel binnenschepen. De schepen zullen worden gecharterd door Shell en worden geëxploiteerd door de VT Group / Marlow. Frachtcontor Capital Partners was de tussenpersoon voor de deal. Dit meldt Concordia Damen.

De schepen van 110 x 11,5 meter krijgen een LNG-voortstuwing en een extreem geringe diepgang - 2800 ton bij een diepgang van 3,25 meter - om de laadcapaciteit op Nederlandse, Belgische en Duitse kanaal- en riviernetten te maximaliseren.

Volgens Martin van Veen, manager vrachthandel van Shell heeft het bedrijf voor Concordia Damen gekozen omdat het een bewezen staat van dienst heeft in de levering van producten die zeer efficiënt en duurzaam zijn. “Daarnaast hebben ze hun kunnen laten zien in het leveren van schepen met een geringe diepgang - wat van belang is voor dit project. We kijken uit naar de samenwerking. ”

Elke maand een schip

De Werkendamse scheepswerf begint in december van dit jaar met de bouw van de tankers. De oplevering van het eerste schip zal plaatsvinden in november 2021. Daarna zal de werf elke maand een ander schip afleveren, waarmee de bestelling in december 2024 is afgerond.

Door: Nationale Transportgids