Raad Ameland stemt in met nieuwe, ruimere jachthaven

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De gemeenteraad van Ameland heeft gisteravond ingestemd met de aanleg van een nieuwe jachthaven. Met de bouw gaat een investering gemoeid van 1,7 miljoen euro. Voor de aanleg van een grote parkeerplaats vlakbij de jachthaven heeft de Amelander raad geen toestemming verleend. Dit meldt Omrop Fryslân.

De plannen voor de bouw van de nieuwe jachthaven op het Waddeneiland hebben heel wat voeten in de aarde gehad. Zo werden de ideeën voor de nieuwe haven een aantal keer teruggestuurd naar de tekentafel. Onder andere doordat er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte voor de chartervaart, en ook voor de passanten was er eerst niet genoeg plaats.

Grotere capaciteit

Volgens Jook Nauta, voorzitter van de Stichting Jachthavens Waddeneilanden is er met de nieuw te realiseren jachthaven een goede situatie voor de bruine vloot en de chartervaart. Die kunnen volgens het plan nu gemakkelijker manoeuvreren. Bovendien is de kwaliteit van de ligplaatsen verbeterd en zelfs de capaciteit van de jachthaven is toegenomen. Nauta hoopt dat al het werk voor het komende vaarseizoen klaar is.

De jachthaven van Ameland is dringend aan een opknapbeurt toe. Zo zijn de steigers en bruggen al lang afgeschreven en voldoet de inrichting niet meer aan de eisen van deze tijd.

Door: Nationale Transportgids