Schippers bij gestremde Wilhelminasluis krijgen geen schadevergoeding

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Schippers die eind juni en begin juli schade hebben geleden door het dagenlange staken van de bediening van de Wilhelminasluis bij Zaandam, krijgen geen schadevergoeding van de provincie Noord-Holland. Dat blijkt uit een brief van de provincie die verstuurd is naar de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV). Dit meldt Scheepvaartkrant.nl.

De sluis was eerder dit jaar dicht nadat deze kampte met verschillende storingen. Bovendien was het zicht van de brugbedieners op het sluiscomplex niet goed genoeg. In combinatie met de toename van recreatievaart in de sluis was veilig bedienen niet meer mogelijk en werd daarom gestremd.

Veiligheidsoogpunt

In de brief zegt de provincie dan ook dat er geen sprake was van onrechtmatig handelen en dat er schippers daarom geen aanspraak kunnen doen op vergoeding van eventuele schade. Het stremmen van de sluis was volgens de provincie nodig uit veiligheidsoogpunt. Wel zegt de commissaris van de Koning te begrijpen dat de tijdelijke staking van de bediening van de sluis voor bedrijfsvoering van verschillende bedrijven mogelijk nadelige gevolgen heeft gehad.

Door: Nationale Transportgids