Minder hinder voor de scheepvaart door samenwerking vaarwegbeheerders

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Tijdens werkzaamheden en evenementen is het beperken van hinder en een alternatieve route voor de scheepvaart belangrijk. De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat stemmen daarom samen met zeven partners en belangrijke stakeholders de werkzaamheden en bediening van 200 bruggen op elkaar af langs de Westelijke en de Oostelijke Staande Mastroute. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De afgelopen jaren is hierdoor de hinder voor de scheepvaart beperkt gebleven. Alle reden voor de partijen om de samenwerking voor de komende vijf jaar (tot 2026) weer te verlengen.

Samenwerking partners

De provincie Noord-Holland tekende, samen met de zeven partners, op 19 augustus 2020 het Routeakkoord. Het Routeakkoord is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Waternet, de Gemeente Alphen aan den Rijn, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoogheemraadschap Rijnland, Prorail en de provincie Noord-Holland. Waarbij belangrijke stakeholders als Koninklijke BLN-Schuttevaer, Waterrecreatie Nederland, Koninklijke Watersport Verbond, de HISWA en de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ) als adviseurs betrokken worden. Naast het zorgen voor een bevaarbare route, stemmen de partijen de bedientijden van bruggen en sluizen met elkaar af.

Door: Nationale Transportgids