Nieuw platform EuRIS helpt vaarweggebruikers hun reis en route beter te plannen

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min

Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met dertien Europese landen een volledig nieuwe onlineomgeving opgezet. De European River Information Services (EuRIS) geeft binnenvaartgebruikers dag en nacht een beeld van de situatie op de vaarwegen en helpt hen een betrouwbare reis- en routeplanning te maken. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

 

Het nieuwe platform helpt vaarweggebruikers om hun reis- en aankomsttijden in heel Europa te plannen in één gebruiksvriendelijke omgeving. Eerder moesten schippers talloze websites en informatiebronnen raadplegen om alle relevante informatie op te halen, vooral bij grensoverschrijdende reizen. EuRIS biedt nu one-stop-shopping voor alle belangrijke vaarweg- en verkeersgerelateerde informatie door de gegevens van dertien landen op een centrale plek te combineren.

Dertien Europese landen

Het platform bestrijkt onder andere de belangrijkste onderling verbonden binnenvaarwegen in Europa met de zeven hoofdcorridors (Rijn, Donau, Elbe, Moezel, Duinkerken-Schelde, Amsterdam-Antwerpen-Luik, Amsterdam-Antwerpen-Brussel). Het huidige samenwerkingsverband bestaat uit dertien landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Servië en Slowakije.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres