NS richt deze maand aandacht op machinist en conducteur

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Vanaf vrijdag 3 juni is het mogelijk om op Utrecht Centraal rond te reizen in een treinsimulator. De NS wil hiermee het beroep van de machinist en de conducteur in het zonnetje zetten. In het kader van de grote personeelstekorten hoopt het bedrijf hiermee nieuwe mensen te werven. Dit meldt Transport Online.  

Hightech

In de komende maand zal de treinsimulatie reizen van station naar station. De cabine van de machinist is accuraat gereconstrueerd zodat bezoekers een goed gevoel krijgen van het leven op het spoor. Het gaat om de nieuwst intercity van de NS, de ICNG. Tijdens de simulatie word je geconfronteerd met regen, sneeuw en vertraging. Het is een hightech simulatie die normaal gesproken wordt ingezet voor het opleiden van nieuw personeel.

Werving 

Nieuw personeel is hard nodig. Hoge werkdruk en lange dagen maakt dat de NS zo’n 1100 vacatures heeft openstaan. Dit kan van alles zijn, van monteurs tot IT’ers. Vooral machinisten en conducteurs komen tekort. De situatie is dermate nijpend dat de NS onlangs aankondigde om vanaf 13 juni één traject te schrappen.

Een opleiding bij de NS wordt volledig vergoed. Voor een machinist duurt deze één jaar en een conducteur vijf maanden. Geïnterneerden worden opgeleid in het opleidingscentrum te Amersfoort.

Door: Nationale Transportgids