Rittenregistratie voor je auto bijhouden? Let op deze regels.

Door RouteVision Nederland
12 min
Als jij vaak een hoop kilometers rijdt voor je eigen bedrijf of het bedrijf waar jij werkzaam voor bent met jouw privé auto, dan is de kans groot dat jij al wel eens vaker hebt gehoord van rittenregistratie. Misschien werk jij zelfs al met een rittenregistratie app, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de term een keer voorbij hebt horen komen maar er verder weinig mee hebt gedaan. Dit laatste zou heel erg zonde zijn, aangezien je zelf een hele hoop voordelen kan halen uit de rittenregistratie voor jouw auto. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent naar de voordelen die jij er uit kan halen!

Wat is rittenregistratie?

De kans is aanwezig dat je misschien nog nooit hebt gehoord van rittenregistratie. Als dit zo is, dan ben je de afgelopen tijd echt een hoop voordelen misgelopen. Rittenregistratie is eigenlijk gewoon het bijhouden van jouw gereden kilometers. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen, je kan bijvoorbeeld de kilometerstand van jouw auto goed bijhouden en de verschillen hiervan opschrijven. Ook kan je het telkens opschrijven. Een manier die heel handig werkt is het werken met een systeem waarbij een monteur een zogeheten black box in jouw auto komt monteren. Deze box heeft een gps en dataverbinding en houdt hierdoor heel accuraat alle gereden kilometers bij. Je kan dan daarna op een app alle gegevens bekijken! 

Waarvoor gebruik je rittenregistratie?

Misschien denk je nu, allemaal hartstikke leuk en aardig dat bijhouden van al die kilometers, maar waarom zou ik dit in hemelsnaam zelf gaan doen. Er zijn natuurlijk goede redenen waarom mensen de gereden kilometers allemaal zo precies bijhouden. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat je met het bijhouden van je gereden kilometers ook heel makkelijk kan aangeven wat jij terug krijgt op het gebied van benzine kosten van bijvoorbeeld de belasting of het bedrijf waar jij voor werkt!

Rittenregistratie voor je auto.

Het is dus erg handig om de registratie van je kilometers goed bij te houden. Omdat je meestal best vaak rijdt met je auto, kan het soms heel lastig zijn om dit bij te houden zonder app. Dit is zo omdat je er niet altijd aan denkt om je kilometers te bekijken als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat of de kinderen naar school brengt. Daarom kunnen er soms kleine verschillen oplopen, die later voor verwarring kunnen gaan zorgen.

Regels van rittenregistratie.

Aan de rittenregistratie zitten ook nog een aantal regels verbonden, maar de belangrijkste regel is dat je de kilometers heel goed moet bijhouden. Als je de kilometers slordig of onvolledig indient kan je namelijk een fikse boete krijgen. Daarom kan je het beste werken met een handig systeem zoals die met de black box. Op deze manier heb je de gereden kilometers altijd makkelijk op één plek en kan je het handig indienen! kijk voor meer info op http://routevision.nl/