Aandeelhouders KLM benoemen twee RvC-leden en nieuwe CFO

Door Richard Heeres
2 min
Op de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering van KLM in Amstelveen hebben aandeelhouders enkele benoemingsbesluiten genomen. Dat meldt KLM.

Het gaat om de benoeming van twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en de aanstelling van de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). 

Cees ’t Hart

Cees ’t Hart zwaait af na tien jaar in de RvC van KLM te hebben gezeten, waarvan sinds 2019 als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Wiebe Draijer. Tussen 2014 en 2022 was Draijer bestuursvoorzitter van Rabobank. Daarvoor was hij voorzitter en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad en directeur Benelux van adviesbureau McKinsey.

Pierre-François Riolacci

Pierre-François Riolacci trad in 2016 toe tot de RvC van KLM. Hij wordt opgevolgd door Frédéric Gagey, die verschillende functies bij Air France, Air France-KLM en KLM heeft vervuld.

Bas Brouns

Verder heeft de aandeelhoudersvergadering op voordracht van de RvC Bas Brouns benoemd tot CFO. Hiermee is Brouns vanaf nu statutair directielid van KLM. Hij volgt Erik Swelheim op, wiens termijn is afgelopen.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres