KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Door Richard Heeres
3 min
Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

De Air&Rail Terminal bevindt zich op het station Brussel-Zuid en biedt reizigers een sfeervolle lounge. Air France en KLM blijven investeren in hun Air&Rail-aanbod tussen België, Frankrijk en Nederland. Sinds de introductie van de dienst in maart 2001 zijn er nu ruim 4.500.000 zitplaatsen op 93.000 hogesnelheidstreinen.

Gegarandeerde zitplaats

Al bijna twintig jaar bieden Air France en KLM hun klanten van en naar België een volledig geïntegreerde service, waarbij zij hun trein- en vliegreizen kunnen combineren in dezelfde boeking. Dankzij het Air&Rail-aanbod hebben reizigers één enkele boeking voor hun hele reis en een gegarandeerde zitplaats op de volgende beschikbare vlucht of trein (kosteloos) als hun vlucht of treinvertraging zou hebben. Speciale teams helpen reizigers van Air France en KLM op de stations.

Soepele klantreis

Marjan Rintel, CEO KLM: 'We zijn trots op onze continue investering in het Air&Rail-product. Wij blijven ons volledig inzetten voor een soepele klantreis, waardoor de trein een steeds beter alternatief biedt voor korteafstandsvluchten binnen Europa. We werken nauw samen met onze partners om het Air&Rail-aanbod voor onze klanten te optimaliseren, die kunnen kiezen uit meer dan driehonderd bestemmingen wereldwijd via Parijs-Charles de Gaulle en Schiphol.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres