Busstation Schiphol gaat op de schop

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
2 min
Het busstation op de Amsterdamse luchthaven Schiphol wordt vernieuwd. Dat meldt luchtvaartwebsite Up In The Sky. Het project moet in oktober dit jaar starten en is naar verwachting in 2027 klaar.

Onder het mom van ‘’goede bereikbaarheid’’ wordt het busstation verbouwd. Sybren Hahn, Executive Director Schiphol Infrastructure zegt daar het volgende over: ‘‘Op Schiphol blijven we bouwen aan een goede bereikbaarheid voor iedereen die van, naar of via de luchthaven reist. Nu komt ongeveer de helft van de reizigers met het openbaar vervoer en we hebben als doel dat te verhogen, om het vervoer van en naar Schiphol verder te verduurzamen’’.

Capaciteit verhogen

Al in 2019 werd er gesproken over een aanpak van al het openbaar vervoer rondom Schiphol. Het openbaar vervoer bij Schiphol moet meer capaciteit bieden voor de stijgende passagiers die met het OV naar Schiphol komen, is het plan. Op het treinstation wordt ook hard gewerkt. Er wordt roest van de sporen gehaald en de hal waar de perrons op uitkomen krijgt meer ruimte. Als laatste worden OV-chipkaartpoortjes geplaatst.

Beeld: Schiphol