Noodverordening Maastricht Airport komende zaterdag om demonstratie

Door ANP
2 min
De Limburgse gemeente Beek heeft een noodverordening afgekondigd rond het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Dit in verband met een aangekondigde demonstratie daar zaterdag. De verordening gaat zaterdag in om 09.00 uur en geldt tot middernacht.

Met die maatregel - voor onder meer de Vliegveldweg en de Europalaan - hebben politie, Koninklijke Marechaussee en buitengewoon opsporingsambtenaren meer mogelijkheden om te handhaven. Het vliegveld waarschuwt alvast op zijn site reizigers om rekening te houden met extra reistijd en oponthoud.

Massa-actie

Extinction Rebellion heeft een "massa-actie" aangekondigd op de Vliegveldweg bij de luchthaven. De organisatie maakt bezwaar tegen privéjets, waarvan Maastricht Aachen Airport er volgens XR veel faciliteert. Zo komt vermoedelijk een aantal belangstellenden voor de kunstbeurs TEFAF in Maastricht dezer dagen met een privévliegtuig.

De maatregelen zijn getroffen in overleg met de lokale vijfhoek (burgemeesters Beek en Meerssen, politie, Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie).