KLM en BARIN akkoord met publicatie MKBA-rapport

Door Richard Heeres
2 min
KLM en BARIN (de vertegenwoordiger van vijftig luchtvaartmaatschappijen in Nederland) hebben maandag 4 maart 2024 in een brief aan het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aangegeven akkoord te gaan met de publicatie van het rapport met de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA). Dat meldt KLM.

Vorig jaar gaven KLM en BARIN Royal Schiphol Group opdracht tot deze studie. Doel van de studie was om meer inzicht te krijgen in de verschillende beleidskeuzes rondom een eventueel krimpscenario. 

Openheid van zaken

Destijds is tussen de opdrachtgevers afgesproken dat dit rapport alleen bij akkoord en in gezamenlijkheid gepubliceerd zou worden. Inmiddels is duidelijk geworden dat de inhoud toch al in de openbaarheid is gekomen. Dit heeft geleid tot de nodige vragen. Er is KLM en BARIN veel aan gelegen om openheid van zaken te geven. Daarom gaan zij nu alsnog akkoord met openbaarmaking van het rapport door het ministerie. 

Betere balans

Het ministerie zal het MKBA-rapport naar verwachting op korte termijn naar de Tweede Kamer sturen. KLM en BARIN blijven streven naar een betere balans tussen de luchtvaartsector en omgeving.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres