Primeur: Mogelijk eind dit jaar zelfrijdende shuttle naar Rotterdam Airport

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
2 min
Eind 2024 zou er een zelfrijdende shuttlebus moeten rijden van en naar Rotterdam Airport. Dat meldt luchtvaartnieuws.nl. De shuttlebus zou moeten gaan rijden van metrostation Meijersplein naar de luchthaven en vice versa. 

De shuttlebus wordt dus eind dit jaar verwacht. De initiatiefnemers (Rotterdam Airport, de RET, de gemeente Rotterdam, DAM Shuttles en de MRDH) weten echter nog niet of de planning definitief is; de RDW moet deze bussen nog goedkeuren en dat kan even duren.

De zelfrijdende shuttlebus moet een aanvulling zijn op de al rijdende lijn 33. Zo ontstaat er een grotere frequentie van en naar de airport. Vanaf de airport kunnen reizigers deze twee lijnen pakken, om vervolgens de metro naar Den Haag of Rotterdam te pakken. Vooral in de avonden en het weekend is deze hogere frequentie welkom. Momenteel rijden er dan maar twee bussen per uur.

In de proefperiode van de shuttlebus is er nog wel een chauffeur aanwezig om te kijken of alles naar wens verloopt. Op termijn zouden de bussen dan zonder een chauffeur moeten rijden.

Beeld: Maria Tyutina