Eindhoven Airport gaat dicht; langdurige renovatie

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
2 min
Het vliegveld van Eindhoven gaat voor vijf maanden dicht voor renovatie, laat Omroep Brabant weten. De start- en landingsbaan moeten compleet op de schop. Reizigers wordt geadviseerd om vanaf andere luchthavens hun reis te beginnen, zoals Düsseldorf Flughafen en Schiphol Airport.

Van februari tot juni zijn er geen vluchten mogelijk van en naar Eindhoven. Er is voor deze periode gekozen omdat het het beste past bij de verwachtte drukte.

Renovaties

De renovaties zijn nodig om de gehele start- en landingsbanen opnieuw te voorzien van verlichting, bekabeling en afwatering. Ook worden de banen voorzien van het Instrument Landing System (ILS). ILS zorgt ervoor dat vliegtuigen tijdens zeer dikke mist gewoon kunnen landen.

Kosten

De beraamde kosten voor de renovatie komen uit op 10 miljoen euro. Er is een marktconsultatie op gang gekomen, waarbij aannemers zich tot eind februari kunnen inschrijven. Uit die selectie worden dan zes aannemers uitgekozen om de klus te klaren.

Vanaf Eindhoven Airport vertrekken alleen Europese vluchten van bijvoorbeeld Transavia en WizzAir. Enkele voorbeelden van bestemming zijn Malaga, Mallorca, Krakau en Porto.

Bron: Omroep Brabant