Banenplan Schiphol een succes: al 500 mensen aan de bak

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Toen in januari 2020 het Banenplan Schiphol werd gestart, gooide de coronacrisis vlak daarna al roet in het eten. Echter met het aantrekken van de economie de afgelopen maanden heeft het initiatief snel succes weten te boeken. Inmiddels zijn ruim 500 mensen aan een baan gekomen via het Banenplan. Dat meldt Transport Online.

Royal Schiphol Group, de gemeente Amsterdam, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS) zijn de initiatiefnemers van het plan. Aanvankelijk was het bedoeld als een traject om voor werkzoekenden, maar tijdens de coronacrisis werd het ingezet om werknemers van Schiphol aan ander werk te helpen om te voorkomen dat zij in de WW terecht zouden komen. Vanaf maart is de focus weer komen te liggen op het oorspronkelijke doel van het Banenplan. Het doel van het plan is om minstens 750 mensen aan een baan te helpen. 

Krappe arbeidsmarkt

Door de tekorten op de arbeidsmarkt kan het plan worden ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders, langdurig werklozen en mensen met een fysieke beperking aan een baan te helpen. De meeste deelnemers komen terecht in de logistiek, horeca of transport. De organisaties achter het Banenplan zijn erg positief en hebben aangegeven dat zij de samenwerking na het aflopen van het plan in 2023 willen voortzetten. 

Door: Nationale Transportgids