Mogelijk vuurwapen aangetroffen in Terminal Eindhoven Airport

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De terminal van Eindhoven Airport is donderdagmiddag afgesloten nadat er een "voorwerp dat op een vuurwapen leek" in de handbagage van een passagier werd aangetroffen bij de veiligheidscontrole. Dat zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Volgens de luchthaven is de veiligheidscontrole inmiddels weer open, maar blijft de terminal vooralsnog dicht.

Reizigers mogen niet naar binnen, om te voorkomen dat het te druk wordt, zegt de marechaussee. De mensen die al binnen waren, mogen wel blijven.

Of het daadwerkelijk om een vuurwapen gaat dat is aangetroffen, is nog niet duidelijk. De marechaussee wordt standaard ingeschakeld bij een dergelijke melding, aldus de zegsman. Het voorwerp verscheen op een scan bij de controle. De woordvoerder zei er eerder rekening mee te houden dat de terminal binnen afzienbare tijd weer open zou gaan.

Op beelden van regionale media is te zien dat het erg druk is op de luchthaven met wachtende passagiers. Zeker tien vluchten zijn donderdagmiddag vertraagd. Of dat door de mogelijke vuurwapenvondst komt, kon een woordvoerster van Eindhoven Airport nog niet zeggen.

Door: ANP