Passagiersvluchten richting de Caraïben krabbelen op uit coronapandemie

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Op basis van gegevens over 2021 concludeert het CBS dat passagiersvliegreizen richting Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn toegenomen met bijna 60 procent. Om de verliezen van corona te compenseren zal de vliegbrache echter nog meer moeten aantrekken. Afgelopen jaar telde het totale aantal passagiers zo’n 290.000. Dit meldt het CBS.

Tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie in 2020 werd internationaal vliegverkeer sterk beperkt. In 2021 zag men enkele versoepelingen en kon de vliegbranche beter inspelen op maatregelen. Ondanks de sterke toename lag het totale aantal passagiers nog zwaar onder het niveau van 2019, waarbij zo’n 457.000 passagiers de Caraïben bezochten.

Flamingo Airport Bonaire 

Vooral in de tweede helft van 2021 leek het vliegverkeer sterk aan te trekken. December 2021 was met 40.000 passagiers verreweg het hoogseizoen. Verruit het meeste vliegverkeer kwam door Flamingo Airport op Bonaire. Deze luchthaven was goed voor 90 procent van het Caraïbische vliegverkeer. Na Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport was Flamingo Airport het drukste vliegveld binnen het Nederlandse Koninkrijk. 

Door: Nationale Transportgids