Transavia schrapt woensdag en donderdag retourvluchten Spanje

Door ANP
2 min
Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt woensdag en donderdag drie retourvluchten van en naar Spanje, bevestigt een woordvoerder na berichten in verschillende media. Het gaat om toestellen die vliegen tussen het vliegveld van Eindhoven en die van Valencia en Málaga. De vliegmaatschappij heeft komende tijd een beperkt aantal vliegtuigen beschikbaar, waardoor ze op sommige momenten vluchten moet schrappen.

De woordvoerder wil niet kwijt hoeveel reizigers woensdag en donderdag gedupeerd zijn. In de vliegtuigen van Transavia zijn 189 stoelen beschikbaar per vlucht. "We proberen zoveel mogelijk mensen op een vlucht te zetten met ingehuurde vliegtuigen." Reizigers worden gecompenseerd via de Europese regels, meldt hij. Volgens die regels kunnen reizigers hun ticketkosten terugkrijgen als een vervangende vlucht niet mogelijk is.

Transavia kampt sinds deze maand met wat de woordvoerder "vlootuitdagingen" noemt. Sommige vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen, bij andere toestellen is het papierwerk niet op orde, waardoor ze aan de grond moeten blijven. "Elke dag kijken we of we de vluchten rond kunnen krijgen of niet", zegt hij.

Vanwege het tekort aan vliegtuigen besloot Transavia 5 procent van de vluchten in april en mei te schrappen. Hoe lang de problemen nog duren is bij de woordvoerder niet bekend en hangt onder meer af van wanneer nieuwe onderdelen worden geleverd. "We willen klanten zo goed mogelijk helpen en doen er alles aan om te werken aan een oplossing", meldt hij.