Liften op Schiphol Airport vanaf maandag buiten gebruik

Door Johanne Levinsky
2 min
Het project Multimodale Knoop Schiphol (MKS) moet ervoor zorgen dat Schiphol in de toekomst comfortabel, veilig en overzichtelijk blijft. Eén van de vijf deelprojecten betreft de verbouwing van de stijg- en daalpunten op station Schiphol Airport. Aannemer BAM Infra is gestart met het afzetten van de eerste lift en roltrap-trapcombinatie. Dit meldt ProRail.

De liften op de perrons leiden naar het bovenliggende Schiphol Plaza. Ze worden vernieuwd, zodat ze in de toekomst betrouwbaar blijven. Vanaf maandag 16 januari 2023 zijn alle liften op het station buiten gebruik. Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers gebruikmaken van de vaste trappen, roltrappen en rolbanen. Treinreizigers met een lichamelijke beperking die van en naar Schiphol reizen, kunnen NS Reisassistentie aanvragen.

Niet in vakantieperiodes

Normaliter worden werkzaamheden zoveel mogelijk gepland in vakantieperiodes. Maar op Schiphol Airport is het dan juist het drukst. De grootschalige vernieuwingswerkzaamheden aan de Schipholspoortunnel en het project Multimodale Knoop Schiphol worden daarom alleen in de eerste drie en laatste drie maanden van het jaar uitgevoerd. 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres