Acteur en presentator Levi van Kempen aan de slag als Boeing 737-piloot

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Levi van Kempen heeft een carrièreswitch gemaakt. De acteur en presentator is tegenwoordig actief als Boeing 737-piloot, vertelt hij in De Telegraaf.

"Ongeveer vier jaar geleden dacht ik: luister, je bent nu 29. Als je het wilt, dan moet je het wel nú gaan doen", aldus Van Kempen, die jarenlang te zien was in de soap Onderweg Naar Morgen. "Want hoe ouder je bent, hoe minder interessant het voor een vliegtuigmaatschappij wordt om je überhaupt aan te nemen."

Samen met elf anderen werd Van Kempen uit 500 kandidaten gekozen voor een opleiding, die hij recent afrondde. Zelfs zijn omgeving zag het niet aankomen. "Ik heb het ook bewust een beetje stilgehouden, maar nu ik de opleiding heb afgerond, ben ik trotser dan trots. Ik heb ontzettend leuke reacties gekregen en merk dat ik het gewoon fijn vind dat mensen het mij gunnen."

'Ik wil de Freek Vonk van de luchtvaart worden'

Toch wil Van Kempen zijn mediacarrière nog niet vaarwel zeggen. "Absoluut niet. Integendeel. Ik wil mooie programma’s maken die een luchtvaarttintje hebben. Het lijkt me te gek als ik die twee passies kan combineren. Dat ik een soort Freek Vonk word, maar dan van de luchtvaart. Daarover heb ik binnenkort een aantal gesprekken."

Door: ANP