Defensie zet helikopters in voor blussen bosbranden in Albanië

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Het ministerie van Defensie stuurt twee Chinook-transporthelikopters naar Albanië om te helpen bij het bestrijden van de hevige bosbranden. Die woeden op het schiereiland in het natuurgebied in de omgeving van de stad Vlorë. Eén van de militaire toestellen vertrekt vandaag, de andere morgen. Zaterdag begint de luchtmacht met blussen. Dit meldt de Rijksoverheid.

De Chinooks zijn uitgerust met een zogenoemde bambi bucket. Dat is een flexibele zak waarmee per keer 10.000 liter op het vuur kan worden gegooid. De Chinooks halen het water uit de Golf van Vlorë. Dit is een inham van de Adriatische Zee waar het schiereiland aan grenst.

De helikopters van het Defensie Helikopter Commando zijn een veel gevraagd middel bij het blussen van branden. Vanuit de lucht bereiken ze gebieden waar de brandweer niet kan komen. Dat is ook in Albanië het geval.

En ‘take off’. Met twee helikopters, bemanningen, techneuten, grondteam (MAOT), ondersteunende collega’s, ‘Bambi Buckets’ en extra materiaal vertrokken naar Albanië. Tussenstop Zuid Frankrijk. #teamwork #blusinzet @Kon_Luchtmacht @Defensie pic.twitter.com/j2Z0aOOh5x

— DHC Luchtmacht (@dhcluchtmacht) August 5, 2021

Door: Nationale Transportgids