Verstekeling aangetroffen op Schiphol in wielkast vliegtuig

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Op Schiphol is gistermiddag een overleden man aangetroffen in de wielkast van een vliegtuig dat afkomstig was uit de Nigeriaanse stad Lagos. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee is de man, die ontdekt werd door de technische dienst, overleden aan de gevolgen van onderkoeling. Dit meldt het AD.

De forensische opsporingsdienst doet onderzoek naar de identiteit van de man en de doodsoorzaak, laat de Koninklijke Marechaussee op Twitter weten. Mensen die zich verstoppen in de ruimte van de vliegtuigwielen doen dat vaak om op die manier naar een ander land te gaan.

We doen onderzoek naar het aantreffen van een stoffelijk overschot in het landingsgestel van een vliegtuig, afkomstig uit Lagos (Nigeria). @KMar_PenB_SPL en forensische opsporing van de Marechaussee doen dit ter vaststelling identiteit en doodsoorzaak. pic.twitter.com/SPZnhhkMlV

— Koninklijke Marechaussee (@Marechaussee) April 19, 2021

Maastricht Aachen Airport

Er komen vaker incidenten voor waarbij mensen zich verstoppen in wielkasten van vliegtuigen. Op Maastricht Aachen Airport werd in februari nog een Keniaanse jongen van 16 uit Kenia aangetroffen in het landingsgestel van een vliegtuig dat uit Londen kwam. De jongen overleefde de vlucht en kon na behandeld te zijn voor zware onderkoelingsverschijnselen asiel aanvragen in Nederland.

Door: Nationale Transportgids