Schiphol zet samenwerking met Nederlandse bouwbedrijven voort

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Schiphol gaat ook de komende jaren samenwerking met de Nederlandse bouwbedrijven BAM, Heijmans en VolkerWessels met als kern het onderhouden van de bestaande infrastructuur op Schiphol. De in 2019 gestarte samenwerking wordt vanaf april volgend jaar verlengd. Dit meldt Schiphol.

Het verlengen van de overeenkomst betekent dat deze bouwbedrijven, ook wel de Main Contractors genoemd, tot tenminste 2025 opdrachten uitvoeren die in het teken staan van onderhoud van de bestaande infrastructuur op de luchthaven.

Bouwprojecten naar voren gehaald

De afgelopen tijd gebruikte Schiphol de coronaperiode om geplande werkzaamheden eerder uit te voeren dan oorspronkelijk gepland. Gezien het lage aantal reizigers, kan er nu ook overdag in plaats van ’s alleen nachts onderhoud plaatsvinden zonder reizigers te hinderen.

Voorbeelden van de eerder uitgevoerde werkzaamheden zijn onderhoud aan de voorrijweg (Ceintuurbaan), uitbreiding van het aantal securitylanes in Vertrek 4 van vijf naar zes waarbij alle lanes voorzien worden van nieuwe CT-scans, onderhoudswerkzaamheden aan de drinkwaterleiding in Vertrek & Lounge 3, onderhoud aan vliegtuigopstelplaatsen en onderhoud aan pieren.

Honderden projecten

In totaal zijn er honderden projecten uitgevoerd door de Main Contractors. Ook de komende jaren blijven Schiphol en de bouwbedrijven de handen ineen slaan voor het onderhouden van de luchthaven.

Door: Nationale Transportgids