Opening Lelystad Airport staat op losse schroeven

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De kans dat Lelystad Airport dit jaar nog open gaat wordt steeds kleiner nu de Tweede Kamer het onderwerp controversieel heeft verklaard. Daarmee wordt een inhoudelijke beslissing over de opening van de luchthaven aan een volgend kabinet overgelaten. De eerder geplande opening in november komt hierdoor op losse schroeven te staan. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Niet alleen de linkse oppositiepartijen stemden voor de motie om de opening van de luchthaven controversieel te laten verklaren, ook regeringspartijen CDA, ChristenUnie en D66 laten de opening van Lelystad Airport liever over aan een volgend kabinet.

De verwachting is dat er na de verkiezingen in maart en door de vorming van een nieuwe regering te weinig voorbereidingstijd overblijft om de opening van de luchthaven in november te kunnen realiseren.

Milieuwetgeving

Het is het huidige, nu demissionaire kabinet, niet gelukt om Lelystad Airport te openen binnen de regeerperiode, ondanks dat dit als belofte was vastgelegd in het regeerakkoord. Onder andere de herindeling van het luchtruim en geworstel met milieuwetgeving zorgde voor uitstel.

Door: Nationale Transportgids