Brandstofleverancier Neste investeert in brandstofopslagbedrijf Schiphol

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Neste, 's werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof, heeft een minderheidsbelang verkregen in Aircraft Fuel Supply B.V. (AFS). AFS is de eigenaar en exploitant van het brandstofopslagbedrijf van Amsterdam Airport Schiphol. Dit meldt Schiphol.

“Onze ambitie is om wereldleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Wij zetten ons in om onze klanten te ondersteunen bij het behalen van hun ambitieuze klimaat- en CO2-neutrale doelstellingen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen met onze duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Het verkrijgen van een aandeel in Aircraft Fuel Supply B.V. is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het aanbod van SAF op een grote internationale luchthaven", aldus Neste's President en CEO Peter Vanacker.

CEO Inge Stegmann van Aircraft Fuel Supply zegt dat “Aircraft Fuel Supply blij is met deze aandeelhouder en om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame luchtvaartindustrie.”

Duurzame brandstof tanken

Door haar aandeel in AFS kan Neste luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Amsterdam Airport Schiphol, met onmiddellijke ingang, doorlopend voorzien van Neste MY Sustainable Aviation Fuel™. Neste's SAF wordt gemaakt van duurzaam gewonnen, hernieuwbare afval- en rest grondstoffen. In zuivere vorm kan de brandstof tot 80 procent van de broeikasgasemissies over zijn levenscyclus verminderen in vergelijking met fossiele vliegtuigbrandstof.

Door: Nationale Transportgids