Schiphol introduceert speciale functie in reizigers-app om rustige plek op te zoeken

Door Redactie Nationale Transportgids
5 min
Reizigers op Schiphol kunnen op het moment dat zij weer mogen reizen via hun telefoon een rustige plek op de luchthaven zoeken. Daartoe heeft Schiphol een plattegrond aan de app toegevoegd die inzichtelijk maakt wat rustige en drukkere plekken na de beveiligingscontrole zijn. Hiermee zien reizigers direct waar op de luchthaven 1,5 meter afstand houden eenvoudig of lastiger is. Dit meldt de Royal Schiphol Group.

De optie om de plattegrond te bekijken is direct op de landingspagina van de app te vinden. Met kleuren wordt de drukte na de beveiligingscontrole aangegeven. Blauwe locaties zijn rustiger, roze locaties zijn drukker. Gebieden die niet ingekleurd zijn, zijn erg rustig.

Nieuwe informatiebehoefte

Volgens Sjoerd Blüm, Chief Information Officer bij Royal Schiphol Group is de plattegrond een extra service en handvat voor reizigers om in één oogopslag een plek te vinden waar zij rustig hun tijd door kunnen brengen voordat hun vlucht vertrekt. “De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien.”

Hij vervolgt: “Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole gebruik maken van de Schiphol App. Daarnaast is dit het gebied op de luchthaven waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen. Op basis van de druktemeter kunnen zij bepalen waar ze dat het beste kunnen doen.”

Aanvulling op coronavoorschriften en -maatregelen

De plattegrond is een extra service aan reizigers, aanvullend op de bestaande coronavoorschriften en –maatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het handen wassen en het dragen van een mondkapje. Reizigers hebben een gezondheidsverklaring bij zich. Alle reizigers die op Schiphol aankomen moeten negatief getest zijn, net als bij vertrek naar veel reisbestemmingen. Op dit moment geldt tot en met 15 mei het advies alleen naar het buitenland te reizen als dat noodzakelijk is.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Schiphol

Lees ook: Schiphol haalt 1 miljard op met uitgifte obligaties