Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Haags ov-bedrijf past dienstregeling aan door personeelstekort

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Haags ov-bedrijf past dienstregeling aan door personeelstekort
Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM past volgende maand de dienstregeling aan omdat er te weinig personeel is voor de bussen en trams in de regio. Volgens de vervoerder is het "onvermijdelijk" dat op een aantal trajecten minder bussen en trams gaan rijden. Naar verwachting blijft dat nog zo tot oktober.

HTM-directeur Jaap Bierman spreekt van een vervelende maatregel, "maar dit is het meest verstandige om te doen". Volgens hem hebben meer medewerkers het bedrijf verlaten dan er zijn aangenomen. "Om een betrouwbare dienstregeling te garanderen aan onze reizigers én te blijven zorgen voor goede werkomstandigheden voor ons huidig rijdend personeel passen we de dienstregeling aan." In de voorlopige dienstregeling is te zien dat HTM op meerdere trajecten minder bussen en trams per uur laat rijden, zowel op werkdagen als in het weekend. De tramdienst wordt aangepast vanaf 11 maart en de busdienstregeling vanaf 16 maart.

Nachtbussen

Zo zal tram 9 van en naar Scheveningen, die onder meer het Centraal Station en station Holland Spoor aandoet, overdag nog maar zes keer per uur rijden in plaats van de huidige acht keer. Ook op andere lijnen worden ritten geschrapt.

"Belangrijk is wel dat HTM alle bus- en tramlijnen in stand houdt", zegt Bierman. "Ook gaat de terugkeer van onze nachtbussen vanaf 26 april 2024 gewoon door." Die nachtbussen hebben sinds de coronacrisis in 2020 begon niet meer gereden, eerst door de coronamaatregelen en daarna omdat er te weinig personeel was.

Personeelstekorten

HTM is niet de enige vervoerder die kampt met een personeelstekort. Dat zorgt in vrijwel het hele land regelmatig voor aanpassingen in de dienstregeling van treinen, bussen en trams. Volgens HTM-directeur Bierman is er momenteel een "verhoogde interesse" om buschauffeur, trambestuurder of monteur te worden, maar kost het enige maanden voordat iemand daadwerkelijk inzetbaar is.

26 juli '24 ( 8:24)

29 augustus 2024: verkeers- en mobiliteitsbeurs voor 55-plussers in Naaldwijk

Donderdag 29 augustus 2024 (13.30-16.30 uur) organiseert de gemeente Westland samen met Koop & Co voor het eerst een grote verkeers- en mobiliteitsbeurs. Deze beurs in het World Horti Center in Naaldwijk is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder. Daarover bericht de gemeente Westland.

26 juli '24 ( 6:00)

Zuidelijke A4 en Heinenoordtunnel wekenlang dicht

De Heinenoordtunnel tussen Rotterdam en het zuidwesten van het land is de komende weken dicht. Ook de A4 tussen de knooppunten Zoomland en Sabina is ruim een week afgesloten. In de tunnel en op de weg vinden gelijktijdig werkzaamheden plaats.

25 juli '24 (17:30)

120 auto's uit parkeergarage Nieuwegein gehaald: meer dan verwacht

In de afgelopen week zijn 120 auto's uit een deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Dat zijn er meer dan vooraf was verwacht. Enkele auto's zijn nog binnen, het is nog niet gelukt om die veilig naar buiten te krijgen.

25 juli '24 (13:45)

Olympische Spelen: busvervoerders voorbereid op files

Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

25 juli '24 (12:00)

Chauffeurs zomerpendelbussen gaan beter om met tachograaf

Nog lang niet alle chauffeurs van zomerpendelbussen maken op de juiste manier gebruik van de tachograaf, waarmee rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand moeten worden bijgehouden. Toch ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een flinke verbetering in de bediening van het apparaat.

25 juli '24 ( 8:45)

NVWA doet onderzoek naar verschillende merken bakfietsen

De NVWA doet onderzoek naar verschillende merken bakfietsen naar aanleiding van meldingen van consumenten over gebroken frames. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL Nieuws.

25 juli '24 ( 7:15)

Olympische Spelen: meer vraag naar treinen en bussen naar Parijs

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen vrijdag de Olympische Spelen. Voor de laatste week van de Spelen zijn tot nu toe zelfs bijna twee keer zoveel treintickets naar de Franse hoofdstad geboekt als vorig jaar voor dezelfde boekingsperiode, meldt de vervoerder.

24 juli '24 (11:45)

A4 ten zuiden van Rotterdam ruim een week dicht

De A4 is vanaf vrijdag 22.00 uur ruim een week dicht in de richting van Rotterdam tussen de knooppunten Zoomland en Sabina in Noord-Brabant. De weg gaat dicht tot maandag 5 augustus 05.00 uur. De werkzaamheden aan de A4 zijn tegelijk met de zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel in de A29. De verwachte vertraging kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

24 juli '24 ( 9:30)

Ongeval op afrit A59 bij Den Bosch: betrokkenen op de vlucht

Drie mensen zijn dinsdagavond zwaargewond geraakt door een ongeval op een afrit van de A59 bij Den Bosch. De politie bevestigt berichtgeving hierover van regionale media. Twee betrokkenen zijn op de vlucht geslagen. De politie is nog naar hen op zoek.

23 juli '24 (13:15)

Nederlandse zuivelexport omlaag door sterk gedaalde zuivelprijzen

De Nederlandse zuivelexport is vorig jaar in waarde gedaald. Volgens ketenorganisatie van de sector ZuivelNL was er vooral met de export van weiproducten, melkpoeder en boter minder geld gemoeid. De exportwaarde van kaas en gecondenseerde melk nam wel toe.