Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DAF bouwde in 2023 recordaantal trucks in Eindhoven en Leyland

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
DAF bouwde in 2023 recordaantal trucks in Eindhoven en Leyland
DAF heeft vorig jaar meer trucks gebouwd dan ooit. De truckfabrikant zette in Eindhoven en in het Britse Leyland in totaal zo'n 69.800 voertuigen in elkaar. Dat was iets meer dan in 2022 toen de vrachtwagenfabrikant ook al een recordproductie draaide, van 68.000 stuks.

Verreweg de meeste trucks werden gemaakt in Eindhoven. Volgens een woordvoerder was de markt vorig jaar "heel goed", met name begin 2023 toen de economie nog goed draaide. "Als er meer vraag is naar transport, dan is er ook meer vraag naar voertuigen", legt hij uit.

Marktleider

DAF was naar eigen zeggen marktleider in verschillende Europese landen. In Nederland was het bedrijf goed voor bijna een derde van de totale verkopen van zware trucks. DAF verkocht afgelopen jaar ook meer dan 7500 trucks buiten de Europese Unie, onder meer in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Minder gunstige omstandigheden

Hoeveel geld al deze trucks DAF precies hebben opgeleverd, maakt moederconcern Paccar later pas bekend. Dat bedrijf brengt elk kwartaal nieuwe omzet- en winstcijfers naar buiten.

Inmiddels zijn de economische omstandigheden minder gunstig geworden. In Nederland is sprake van een economische recessie en in andere landen is de groei van de economie afgezwakt. DAF rekent er daarom op dat het in 2024 wat minder trucks zal verkopen dan afgelopen jaar.

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.