Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FNV-leden bouwmaterialenleveranciers gaan vanaf maandag actie voeren

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
FNV-leden bouwmaterialenleveranciers gaan vanaf maandag actie voeren
Werknemers van bouwmaterialenleveranciers gaan vanaf maandag actievoeren. Dat meldt vakbond FNV nadat werkgeversvereniging Hibin niet in is gegaan op een ultimatum van die bond. Inzet van de acties is een nieuwe cao.

FNV eist een loonsverhoging van 14,3 procent voor één jaar en vervolgens automatische compensatie van de inflatie. Hibin noemt die eis "onverantwoord hoog en uit de pas met de realiteit". De brancheorganisatie houdt vast aan een eerder onderhandelingsresultaat van in totaal 6,2 procent meer loon. Dat werd niet alleen door FNV-leden, maar ook door die van CNV en De Unie afgewezen.

Prikacties 

FNV is nu de enige die actie gaat voeren omdat van de andere bonden niet voldoende leden achter acties stonden. Volgens FNV-bestuurder Osman Yildiz begint zijn bond met prikacties. "We doen werkonderbrekingen op het drukste moment van de dag." Dat gaat de komende weken bij verschillende bedrijven gebeuren.

Stakingen 

Tegelijkertijd bereidt FNV zich voor op stakingen, stelt Yildiz. "Dat zien we als laatste redmiddel, maar we gaan daar wel voor plannen. We hopen uiteraard dat de werkgevers snel tot inkeer komen."

Eindbod invoeren 

Overigens wil Hibin het eerder gedane eindbod wel al in gaan voeren. Dat zou betekenen dat de werknemers per 1 januari een loonsverhoging van 2,5 procent plus 50 euro krijgen en per 1 juli nogmaals 2 procent extra loon.

Door: ANP 

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

21 mei '24 ( 6:00)

Snelle toename aantal taxibedrijven

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

20 mei '24 (13:45)

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven en werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.