Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Laadpaalstress op reis is vanaf vandaag verleden tijd

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
location_on [xx]km
Laadpaalstress op reis is vanaf vandaag verleden tijd
Laadpaal onvindbaar. Een stopcontact achter slot en grendel. Of een paal die na 10 pogingen nog niet werkt. Voor EV-rijders is stekkerstress op reis een van de weinige nadelen van elektrisch rijden. Met de boekingssite SleeperCharger is paniek over een lege accu op bestemming verleden tijd. Het is de eerste plek waar EV rijders door heel Europa kunnen kiezen uit 60.000 hotels met gegarandeerd een laadpaal binnen 250 meter. Dat meldt SleeperCharger B.V.

Hoezo gegarandeerd een laadpaal binnen 250 meter? Bij boekingssites valt toch een simpel vinkje te zetten voor “auto opladen bij accommodatie”? Deze informatie wordt echter gebaseerd op wat het hotel zelf aangeeft. Uit een verkenning door SleeperCharger blijkt dat 40 procent van de opgegeven stroompunten op locatie niet werkt of niet voldoet.

Binnen 250 meter 

SleeperCharger werkt samen met Expedia Group en biedt aan EV rijders 10.000 zakenhotels, recreatiewoningen en bijzondere accommodaties aan met een laadpaal. Net zoals mensen gewend zijn bij Expedia biedt SleeperCharger reviews, scores en alle faciliteiten aan. Daarnaast heeft SleeperCharger alle openbare toegankelijke laadpalen binnen 250 meter gekoppeld aan beschikbare hotels en accommodaties. Hierdoor komen via SleeperCharger.com 50.000 extra hotels beschikbaar.

Duurzaam reizen en mobiliteit 

Achter SleeperCharger staan twee gedreven ondernemers met een missie, namelijk Andrew Morten en Victor vanTol. Andrew Morten richtte eerder de reisondernemingen TravelEssence, Little America op, als ook Downunder en America travel specialists. Zijn ondernemingen zijn internationaal actief in de Benelux, het Verenigd Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Victor van Tol is onder andere de oprichter van SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland. Binnen SleeperCharger bundelen zij hun kennis, ervaring en netwerk in de werelden van duurzaam reizen en mobiliteit.

Door: Nationale Transportgids 

14 juni '24 (13:15)

Druk bij autobedrijven na storing bij RDW

Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

14 juni '24 (12:15)

Files op wegen richting Duitsland vanwege identiteitscontroles

Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

14 juni '24 ( 9:01)

Slachtemarathon: Arriva zet negentig pendelbussen in

Zaterdag 15 juni 2024 nemen 13.500 mensen deel aan de Slachtemarathon. Dit Friese wandel- en hardloopevenement start dit jaar in Oosterbierum. De finish is circa 42 kilometer verderop in Raerd. Arriva zet deze dag een recordaantal pendelbussen in. Dat meldt Arriva.

14 juni '24 ( 7:00)

Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.