Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cargoroo haalt tien miljoen euro op voor autovrije Europese steden

Door Johanne Levinsky
schedule 6 min
location_on [xx]km
Cargoroo haalt tien miljoen euro op voor autovrije Europese steden
Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Dankzij deze nieuwe financieringsronde versterkt Cargoroo haar leiderspositie op het gebied van e-deelbakfietsen in Europa. Zo kunnen nog meer autoritten vervangen worden door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger. Dat meldt Cargoroo.

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in elektrische deelbakfietsen. Zo kan de uitbreiding van het deelconcept in Europa dankzij de investering versneld worden. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden waar het deelconcept al gekend is, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

Elektrische deelbakfiets 

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, zal de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar zijn. Daarnaast groeit in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten te overhalen van de voordelen van de e-deelbakfiets.

“Met deze investering kunnen we samen met het Team onze missie tot een hoger niveau tillen: steden leefbaarder, gezonder en veiliger maken” aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal bieden de investeerders ervaring en kennis op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Op dat vlak liggen onze visie en waarden op één lijn.”

Tien miljoen euro 

The Sharing Group en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Samen investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

MyWheels 

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor 'Good Sharing' concepten. Joost van Rooij, CMO The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in onze portefeuille. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto's in de straat en meer leefbaarheid.”

PDENH investeert als publiek fonds in Noord-Hollandse bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit in de regio. Joost de Waard, Investment Manager PDENH: “ de deelbakfiets is een ernstig alternatief voor het autogebruik in de dichtbevolkte Europese binnensteden en wij geloven dat Cargoroo als marktleider in staat is om dit concept op grote schaal uit te rollen. En behalve minder CO2, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl van de gebruiker!”

Door: Nationale Transportgids 

14 juni '24 (13:15)

Druk bij autobedrijven na storing bij RDW

Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

14 juni '24 (12:15)

Files op wegen richting Duitsland vanwege identiteitscontroles

Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

14 juni '24 ( 9:01)

Slachtemarathon: Arriva zet negentig pendelbussen in

Zaterdag 15 juni 2024 nemen 13.500 mensen deel aan de Slachtemarathon. Dit Friese wandel- en hardloopevenement start dit jaar in Oosterbierum. De finish is circa 42 kilometer verderop in Raerd. Arriva zet deze dag een recordaantal pendelbussen in. Dat meldt Arriva.

14 juni '24 ( 7:00)

Nederlandse export stijgt na bijna een jaar weer

De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

12 juni '24 (13:30)

A15: forse hinder verwacht vanwege veel wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor grote hinder en lange afsluitingen op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Van 12 juli tot 28 oktober wordt het asfalt van die weg in verschillende fases vernieuwd. De weg is daardoor meerdere keren dicht. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur.

12 juni '24 (10:46)

Dode door aanrijding met vrachtauto op A67 bij Asten

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtauto op de A67 bij Asten (Noord-Brabant). De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

11 juni '24 (15:00)

DAF treft vanwege kartel schikking met duizend kopers van trucks

Vrachtwagenfabrikant DAF heeft een schikking getroffen met een groep bedrijven die benadeeld zijn door verboden prijsafspraken. De Nederlandse bouwer van trucks maakte deel uit van een kartel dat tussen 1997 en 2011 de prijzen opdreef voor vrachtwagens. Met ongeveer duizend Nederlandse afnemers heeft DAF nu een akkoord gesloten over een schadevergoeding.

11 juni '24 (14:45)

Vervolgonderzoek naar deels ingestorte garage Nieuwegein

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een vervolgonderzoek in naar het instorten van de rijhellingen van de parkeergarage in Nieuwegein. Daaruit moet blijken wat de directe oorzaak van de instorting is en dienen "bredere veiligheidsvraagstukken" beantwoord te worden, meldt de OVV dinsdag.

11 juni '24 (14:30)

VDL zegt 1600 banen te redden bij overname busproducent Van Hool

Industrieconcern VDL neemt definitief onderdelen van de failliete Belgische busfabrikant Van Hool over. Daarmee zegt het Eindhovense bedrijf 1600 banen in de Europese bussenindustrie te redden.

11 juni '24 ( 8:37)

College gemeente Oosterhout bezoekt ServiceTeam Arriva

Het college van burgemeester en wethouders van de Noord-Brabantse gemeente Oosterhout bezocht afgelopen week het ServiceTeam van vervoerder Arriva. Daar zagen zij hoe vier statushouders onder leiding van een coördinator werkervaring opdoen. Dat meldt Arriva.