Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Cargoroo haalt tien miljoen euro op voor autovrije Europese steden

Door Johanne Levinsky
schedule 6 min
Cargoroo haalt tien miljoen euro op voor autovrije Europese steden
Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Dankzij deze nieuwe financieringsronde versterkt Cargoroo haar leiderspositie op het gebied van e-deelbakfietsen in Europa. Zo kunnen nog meer autoritten vervangen worden door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger. Dat meldt Cargoroo.

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in elektrische deelbakfietsen. Zo kan de uitbreiding van het deelconcept in Europa dankzij de investering versneld worden. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden waar het deelconcept al gekend is, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

Elektrische deelbakfiets 

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, zal de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar zijn. Daarnaast groeit in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten te overhalen van de voordelen van de e-deelbakfiets.

“Met deze investering kunnen we samen met het Team onze missie tot een hoger niveau tillen: steden leefbaarder, gezonder en veiliger maken” aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal bieden de investeerders ervaring en kennis op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Op dat vlak liggen onze visie en waarden op één lijn.”

Tien miljoen euro 

The Sharing Group en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Samen investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

MyWheels 

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor 'Good Sharing' concepten. Joost van Rooij, CMO The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in onze portefeuille. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto's in de straat en meer leefbaarheid.”

PDENH investeert als publiek fonds in Noord-Hollandse bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit in de regio. Joost de Waard, Investment Manager PDENH: “ de deelbakfiets is een ernstig alternatief voor het autogebruik in de dichtbevolkte Europese binnensteden en wij geloven dat Cargoroo als marktleider in staat is om dit concept op grote schaal uit te rollen. En behalve minder CO2, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl van de gebruiker!”

Door: Nationale Transportgids 

27 januari '23 (12:48)

Extra bussen van en naar Berregse Vastenavend

Zaterdag 28 januari 2023 is de start van het Berregse Vastenavend. Behalve op deze dag rijden op andere dagen (zaterdag 4 februari, zaterdag 11 februari, vrijdag 17 februari, zaterdag 18 februari, zondag 19 februari en maandag 20 februari) overdag, 's avonds en 's nachts extra bussen. Dat meldt Arriva.

27 januari '23 (12:10)

Klimaatactivist mag van rechter niet naar blokkade A12

De voorzieningenrechter kan vrijdag in een kort geding niet oordelen of het al dan niet terecht is dat het Openbaar Ministerie een klimaatactivist toegang tot de Utrechtsebaan heeft ontzegd. De betreffende klimaatactivist, Lucas Winnips, mag daarom zaterdag niet naar de demonstratie op de A12 van Extinction Rebellion.

27 januari '23 (11:01)

Extinction Rebellion praat vrijdag met OM over snelwegblokkade

Klimaatactiegroep Extinction Rebellion voert vrijdag overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een OM-woordvoerder bevestigt het gesprek.

27 januari '23 ( 8:11)

Bijna alle medewerkers Lightyear verliezen hun baan

Bijna alle medewerkers van zonneautomaker Lightyear verliezen hun baan door het faillissement van dochterbedrijf Atlas Technologies. Dat bedrijfsonderdeel bood werk aan ongeveer 620 van de 650 medewerkers. De rechter in Den Bosch heeft een curator aangesteld en die zal komende tijd gaan kijken of er bijvoorbeeld nog een doorstart in zit.

27 januari '23 ( 7:15)

Nog geen besluit Den Haag over maatregelen rond blokkade A12

Den Haag heeft nog geen besluit genomen over maatregelen om een aangekondigde blokkade van de snelweg A12 te voorkomen. De zogenoemde driehoek van burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie, is niet bij elkaar gekomen. "Op dit moment hebben we er niets over te melden", laat een woordvoerster van burgemeester Jan van Zanen weten.

26 januari '23 (22:43)

Prijsplafond van 100 dollar per vat Russische diesel overwogen

De ambassadeurs van de 27 EU-landen spreken vrijdag in Brussel over een prijsplafond voor de import van Russische olieproducten als diesel en stookolie. De Europese Commissie stelt een maximumprijs voor van 100 dollar (92 euro) per vat premium Russische olieproducten zoals diesel en 45 dollar (41 euro) per vat voor 'mindere' producten zoals stookolie.

25 januari '23 (12:11)

Eerste deel werkzaamheden fietspad F200 tussen Haarlem en Amsterdam afgerond

De F200 is een nieuw fietspad tussen Haarlem en Amsterdam. Het werk aan het eerste deel van deze langgerekte fietsroute is in december afgerond. Deze werkzaamheden begonnen in Amsterdam en eindigden in Halfweg. Het andere deel (het fietspad tussen de Weerenbrug en restaurant De Zoete Inval) wordt op korte termijn aangepakt. Dit meldt de gemeente Haarlemmermeer.

25 januari '23 ( 8:32)

Laadpalenbedrijf Park 'n Charge krijgt 1,6 miljoen van Rabobank

Rabobank steekt 16,4 miljoen euro in de Nederlandse laadpalenexploitant Park ‘n Charge. Park ‘n Charge wil zijn netwerk van 6000 laadpunten door heel Nederland met deze financiering in de komende twee jaar meer dan verdubbelen.

25 januari '23 ( 8:11)

Door chiptekort is Europese verkoop bedrijfswagens gedaald

In de Europese Unie zijn vorig jaar flink minder nieuwe bedrijfswagens, zoals bestelbusjes, verkocht. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA is dit vooral te wijten aan de leveringsproblemen omdat autofabrikanten kampten met tekorten aan onderdelen, waaronder computerchips.

24 januari '23 (18:52)

Moederbedrijf DAF haalt recordwinst door grote vraag naar nieuwe trucks

De Amerikaanse vrachtwagenbouwer PACCAR heeft afgelopen jaar een recordwinst behaald. Het moederbedrijf van DAF had zowel in de Verenigde Staten als in Europa veel vraag naar nieuwe trucks. In de VS kwam dat door een verouderd wagenpark dat aan vervanging door schonere vrachtwagens toe is. DAF had vooral wind mee door de aantrekkende economie na een aantal coronajaren.