Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden
Elektrische busfabrikant Ebusco heeft een nieuw contract getekend met Svealandstrafiken in Zweden voor 13 Ebusco 3.0 18 meter bussen, te leveren in de tweede helft van 2023. Dit is een vervolgorder van Svealandstrafiken en betreft al het derde Zweedse contract dit jaar, meldt Ebusco.

Svealandstrafiken is verantwoordelijk voor busdiensten met meer dan 65.000 passagiers per dag. De meeste busdiensten worden rechtstreeks door Svealandstrafiken uitgevoerd, terwijl een minderheid door onderaannemers worden verzorgd.

36 Ebusco 3.0-bussen

Het betreft een vervolgorder nadat Svealandstrafiken in juni al een eerste bestelling had geplaatst voor 23 bussen van 18 meter. Met deze order komt het totale aantal innovatieve Ebusco 3.0-bussen, dat door Svealandstrafiken in gebruik wordt genomen, in de tweede helft van 2023 op 36. Daarnaast omvat het contract ook een optie voor de aankoop van 5 extra 18 meter bussen met levering uiterlijk eind 2025.

Energieverbruikcijfers

Jonas Helsner, Sales Director Nordics bij Ebusco licht toe: “Eind oktober waren we aanwezig op de Persontrafik beurs in Stockholm waar we vele operators en overheden uit Zweden en andere Scandinavische landen hebben ontmoet om de lichtgewicht en innovatieve Ebusco 3.0 te presenteren. Naast het moderne uiterlijk en het ruime interieur van de bus was het publiek ook zeer te spreken over de energieverbruikscijfers van de 3.0, die we konden laten zien in ons real-time fleet management systeem. Het is geweldig om te zien dat de positieve feedback die we hebben ontvangen over onze Ebusco 3.0 onze regionale positie heeft versterkt en dat wordt onderstreept door de derde order in Zweden.”

Door: Nationale Transportgids

24 mei '24 (11:10)

A1 twee nachten afgesloten tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer

Maandag 27 mei 2024 wordt de A1 voor verkeer richting Deventer tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting (23) Deventer vanaf 21.00 uur tot dinsdag 28 mei (05.00 uur) afgesloten. Daarover bericht de gemeente Voorst.

24 mei '24 ( 8:44)

Succesvolle vijftiende scootmobieldag in sportcentrum Nederweert

Woensdag 22 mei 2024 vond in Sportcentrum De Bengele in Nederweert de vijftiende editie van de scootmobieldag plaats. Na het openingswoord van wethouder Carla Dieteren, waarin zij onder andere stilstond bij het vijftienjarig bestaan, gingen de meer dan dertig deelnemers aan deze dag enthousiast van start. Daarover bericht de gemeente Nederweert.

23 mei '24 (17:00)

Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

23 mei '24 (16:30)

KNMI: vrijdag en zaterdag in het hele land kans op onweersbuien en wateroverlast

Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 ( 9:00)

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden

Volvo gaat vrachtwagens maken die op waterstof rijden. De Zweedse fabrikant wil de eerste waterstoftrucks in 2026 bij wijze van proef op de weg brengen. Rond 2030 moet de commerciële lancering volgen.

22 mei '24 ( 8:15)

Flink meer auto's verkocht in Europese Unie in april

De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

21 mei '24 ( 9:50)

Proef speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen in Amsterdam verlengd

In Amsterdam is de proef met een speciale parkeervergunning voor elektrische brommobielen verlengd. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

21 mei '24 ( 9:15)

Fors koersverlies laadpalenmaker Alfen op Damrak

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

21 mei '24 ( 6:00)

Snelle toename aantal taxibedrijven

Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.

20 mei '24 (13:45)

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven en werkt mee aan onderzoek

De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.