Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden
Elektrische busfabrikant Ebusco heeft een nieuw contract getekend met Svealandstrafiken in Zweden voor 13 Ebusco 3.0 18 meter bussen, te leveren in de tweede helft van 2023. Dit is een vervolgorder van Svealandstrafiken en betreft al het derde Zweedse contract dit jaar, meldt Ebusco.

Svealandstrafiken is verantwoordelijk voor busdiensten met meer dan 65.000 passagiers per dag. De meeste busdiensten worden rechtstreeks door Svealandstrafiken uitgevoerd, terwijl een minderheid door onderaannemers worden verzorgd.

36 Ebusco 3.0-bussen

Het betreft een vervolgorder nadat Svealandstrafiken in juni al een eerste bestelling had geplaatst voor 23 bussen van 18 meter. Met deze order komt het totale aantal innovatieve Ebusco 3.0-bussen, dat door Svealandstrafiken in gebruik wordt genomen, in de tweede helft van 2023 op 36. Daarnaast omvat het contract ook een optie voor de aankoop van 5 extra 18 meter bussen met levering uiterlijk eind 2025.

Energieverbruikcijfers

Jonas Helsner, Sales Director Nordics bij Ebusco licht toe: “Eind oktober waren we aanwezig op de Persontrafik beurs in Stockholm waar we vele operators en overheden uit Zweden en andere Scandinavische landen hebben ontmoet om de lichtgewicht en innovatieve Ebusco 3.0 te presenteren. Naast het moderne uiterlijk en het ruime interieur van de bus was het publiek ook zeer te spreken over de energieverbruikscijfers van de 3.0, die we konden laten zien in ons real-time fleet management systeem. Het is geweldig om te zien dat de positieve feedback die we hebben ontvangen over onze Ebusco 3.0 onze regionale positie heeft versterkt en dat wordt onderstreept door de derde order in Zweden.”

Door: Nationale Transportgids

01 december '22 ( 9:20)

Nieuwe stap op weg naar nieuwe vervoerders voor Utrechts OV na 2025

De provincie Utrecht gaat op zoek naar twee nieuwe vervoerders die in de periode 2025 tot 2035 al het openbaar vervoer in de provincie gaan regelen. In het zogenoemde ‘ontwerpprogramma van eisen’ staat aan welke voorwaarden de nieuwe vervoerders moeten voldoen. Dan kun je denken aan kwalitatief goed OV dat zich snel kan aanpassen aan reizigersbehoeftes, meer bussen zonder schadelijke uitstoot en een betere toegankelijkheid voor minder valide reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht.

30 november '22 (11:23)

Motief man die meer dan 250 auto- en scooterbanden lekprikte blijft onbekend

Voor het lekprikken van meer dan 250 auto- en scooterbanden in de regio Rotterdam moet een 34-jarige man nog minstens 14 dagen achter de tralies blijven. Hij zit al sinds vrijdag vast. Dit meldt de Telegraaf.

29 november '22 (12:58)

971 boetes voor afleiding in het verkeer tijdens extra controles

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd door Team Verkeer en verschillende basisteams. Hierbij werd ook twee dagen een touringcar ingezet. Dit meldt de politie.

29 november '22 ( 9:15)

De Binnenring in Amsterdam wordt een doorgaande fiets- en ov-straat

De Binnenring in Amsterdam is meer dan zeven kilometer lang. Deze loopt van de Czaar Peterstraat via de Sarphatistraat, Weteringschans en Marnixstraat tot het Haarlemmerplein. Op deze route komt meer ruimte voor fietsers, openbaar vervoer en groen. Het wordt een doorgaande fiets- en ov-straat. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

29 november '22 ( 9:11)

Binnenkort werkzaamheden aan de Polderdreef in Lelystad

Bij de Polderdreef in Lelystad is aannemer KWS Infra B.V. vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw fietspad. Ook wordt aan de dreef zelf gewerkt. De ‘echte’ werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december. Dit meldt de gemeente Lelystad.

29 november '22 ( 8:38)

Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche

De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden. Het personeelstekort was aan het begin van het vierde kwartaal lager dan een kwartaal eerder. De toename van de omzet werd met name bepaald door prijsstijgingen. Dit meldt het CBS.

22 november '22 (14:22)

Kabinet investeert in meer waterstoftankstations

Het kabinet wil vaart maken met vrachtwagens en ander zwaar verkeer op waterstof. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. Zij stelt daartoe een subsidieregeling in voor meer waterstoftankstations, met bijbehorende vrachtwagens. In eerste instantie trekt ze hier 22 miljoen euro voor uit. Dit meldt Rijksoverheid.

22 november '22 (12:58)

Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

22 november '22 ( 8:38)

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurdere fiets

Het aantal e-bikes in Nederland neemt flink toe, blijkt uit een jaarlijkse publicatie van RAI Vereniging en BOVAG. Consumenten schaffen steeds vaker een fiets aan in het hogere prijssegment. Zo steeg het aandeel fietsen boven de 2.700 euro van 4 procent in 2017 tot 19 procent in 2021. Vanaf 2015 is het aantal e-bikes in Nederland verdrievoudigd tot 3,4 miljoen vorig jaar. Ook het aantal bromfietsen nam vorig jaar toe met bijna 8 procent ten opzichte van 2020. De motor blijft populair en is steeds meer in trek bij jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. Dit meldt BOVAG.

22 november '22 ( 8:32)

Twee doden door verkeersongeluk in Noord-Hollands dorp Oudesluis

Twee mensen zijn maandagmorgen overleden bij een verkeersongeluk in Oudesluis in Noord-Holland. Bij het ongeluk botsten twee auto’s op elkaar. Naast twee doden zijn er ook een licht- en zwaargewonde gevallen. Dit meldt NOS.