Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ebusco krijgt vervolgorder van Svealandstrafiken in Zweden
Elektrische busfabrikant Ebusco heeft een nieuw contract getekend met Svealandstrafiken in Zweden voor 13 Ebusco 3.0 18 meter bussen, te leveren in de tweede helft van 2023. Dit is een vervolgorder van Svealandstrafiken en betreft al het derde Zweedse contract dit jaar, meldt Ebusco.

Svealandstrafiken is verantwoordelijk voor busdiensten met meer dan 65.000 passagiers per dag. De meeste busdiensten worden rechtstreeks door Svealandstrafiken uitgevoerd, terwijl een minderheid door onderaannemers worden verzorgd.

36 Ebusco 3.0-bussen

Het betreft een vervolgorder nadat Svealandstrafiken in juni al een eerste bestelling had geplaatst voor 23 bussen van 18 meter. Met deze order komt het totale aantal innovatieve Ebusco 3.0-bussen, dat door Svealandstrafiken in gebruik wordt genomen, in de tweede helft van 2023 op 36. Daarnaast omvat het contract ook een optie voor de aankoop van 5 extra 18 meter bussen met levering uiterlijk eind 2025.

Energieverbruikcijfers

Jonas Helsner, Sales Director Nordics bij Ebusco licht toe: “Eind oktober waren we aanwezig op de Persontrafik beurs in Stockholm waar we vele operators en overheden uit Zweden en andere Scandinavische landen hebben ontmoet om de lichtgewicht en innovatieve Ebusco 3.0 te presenteren. Naast het moderne uiterlijk en het ruime interieur van de bus was het publiek ook zeer te spreken over de energieverbruikscijfers van de 3.0, die we konden laten zien in ons real-time fleet management systeem. Het is geweldig om te zien dat de positieve feedback die we hebben ontvangen over onze Ebusco 3.0 onze regionale positie heeft versterkt en dat wordt onderstreept door de derde order in Zweden.”

Door: Nationale Transportgids

07 december '23 (15:00)

Werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14 leiden vanaf februari tot hinder

Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

07 december '23 ( 7:15)

In het hele land code geel vanwege gladheid en mist

In het hele land geldt donderdagochtend code geel om gladheid of dichte mist, of allebei. Volgens het KNMI is het vooral in de zuidelijke helft van het land plaatselijk erg mistig. De dichte mist breidt zich de komende uren naar het noorden uit, verwacht het weerinstituut.

06 december '23 (19:00)

Vanaf juli vrachtwagenrijbewijs nodig voor grote elektrische bestelbus

Bestuurders van een elektrische bestelbus tussen de 3500 en 4250 kilo hebben vanaf 1 juli een vrachtwagenrijbewijs nodig. Dat heeft demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) besloten, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder leek het erop dat het kabinet met nieuwe wetgeving zou komen waardoor een B-rijbewijs voor personenauto's ook genoeg zou zijn, maar die wetgeving is voorlopig van de baan.

06 december '23 (15:30)

Marechaussee vindt 47 vreemdelingen in vrachtwagen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond 47 illegale vreemdelingen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De chauffeur, een Nederlander, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De trailer werd gecontroleerd voordat het voertuig de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk zou maken.

05 december '23 (14:45)

Europees Hof geeft zegen aan coronareismaatregelen

Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

05 december '23 (12:15)

Slachtoffers dodelijk ongeval A59 op verschrikkelijke manier om het leven gekomen

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

05 december '23 ( 8:57)

Pilot met slimme fietssensor in Utrecht

Vrijdag 15 december 2023 start de gemeente Utrecht op de kruising Biltstraat-Kruisstraat in de domstad een pilot met een slimme fietssensor. Door deze sensor springt het verkeerslicht vaker op groen. De pilot duurt tot en met 15 mei 2024. Daarover bericht de gemeente Utrecht.

05 december '23 ( 8:40)

Sligro Food Group neemt deel activiteiten van Simon Loos Transport over

Sligro Food Group staat naar verwachting op het punt om de transportactiviteiten die Simon Loos Transport verricht voor Sligro over te nemen van dit transportbedrijf. Dat meldt Sligro.

04 december '23 (15:45)

Volgens bezorgers zijn alle cadeautjes op tijd binnen voor pakjesavond

Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

04 december '23 (15:15)

140 Italiaanse elektrische bussen door Qbuzz besteld voor regio Leiden

Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.