Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Distributeur B&S Group boekt meer omzet, maar arbeidskosten stijgen

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Distributeur B&S Group boekt meer omzet, maar arbeidskosten stijgen
Distributeur en groothandelaar B&S Group heeft in de eerste negen maanden van het jaar meer omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar geleden. De groei in het derde kwartaal was wel iets minder sterk. Ook werden de operationele kosten volgens het bedrijf nog steeds beïnvloed door gestegen arbeidskosten.

Hoewel ook productschaarste de resultaten beïnvloeden, zag het bedrijf de uitdagingen op het gebied van de bevoorrading afgelopen kwartaal langzaam normaliseren in alle segmenten, met uitzondering van het beauty-segment en de internationale markt voor sterke dranken.

Wisselkoersen 

Het in Amsterdam genoteerde bedrijf, dat zich bezighoudt met bevoorrading van cruiseschepen en luchthavens, maar ook met de internationale distributie van drank, levensmiddelen en cosmeticaproducten aan winkels en consumenten, behaalde in de eerste negen maanden een omzet van 1,5 miljard euro. Dat was 18,7 procent meer dan een jaar geleden. Wisselkoersen hadden een positief effect op de omzet. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 13,7 procent. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 544 miljoen euro, een stijging van 17,9 procent.

Beautysegment 

De likeurverkoop steeg met dik 27 procent en droeg het meeste bij aan de omzetgroei. Bij het beauty-segment, naar omzet gemeten het grootste onderdeel van het bedrijf, namen de verkopen met 8 procent toe, mede geholpen door een overname. Eerder dit jaar nam B&S Group een meerderheidsbelang in een Frans beauty-bedrijf. Het bedrijf maakte geen winstcijfers bekend.

Gestegen arbeidskosten 

De gestegen arbeidskosten werden veroorzaakt door de hoge inflatie, hogere uurtarieven van magazijnpersoneel en de krappe arbeidsmarkt in Europa, wat leidde tot hogere salarissen voor gekwalificeerd personeel. Op dit moment ziet het bedrijf geen indicatie voor betere omstandigheden in de rest van het jaar.

Topman Tako de Haan verwacht dat de effecten van de wereldwijde economische ontwikkelingen op de marges en het kostenniveau de resultaten voor het hele boekjaar zullen blijven beïnvloeden.

Door: ANP 

27 maart '23 (16:32)

Organisator toertocht kan ongeval met 4 doden nauwelijks bevatten

Organisator 9Miles kan nauwelijks bevatten dat vier deelnemers aan de toertocht zondag zijn overleden door op de Duitse snelweg A3. De organisatie zegt dat een vijfde persoon op tijd kon wegkomen en het ongeval heeft overleefd.

27 maart '23 (16:10)

Meerdere auto's bekrast en vernield tijdens auto-evenement in Assen

Tijdens evenement voor autoliefhebbers op het TT Circuit in Assen zijn meerdere auto's beschadigd en bekrast. De schade varieert van krassen tot losgedraaide wielbouten en vernielde spiegels. Op het evenement Hart voor Auto's komen jaarlijks duizenden mensen af. Dit meldt de NOS. 

27 maart '23 (14:22)

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

27 maart '23 (10:07)

Veel verkeersproblemen door grote staking in Duitsland

Reizigers in Duitsland gaan maandag een zware dag tegemoet. Het land heeft te maken met een grote staking op het spoor, in het streekvervoer, op luchthavens en de havens. De vakbonden Verdi en EVG proberen zo hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen. Ook Nederlanders kunnen last krijgen van de acties.

27 maart '23 ( 9:42)

Vier Nederlanders omgekomen op snelweg Duitsland

Op de A3 bij de Duitse plaats Kleef vlak bij de grens met Nederland zijn zondagochtend vier Nederlanders om het leven gekomen, bevestigt de Duitse politie. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. De slachtoffers reden in Porches. 

27 maart '23 ( 9:25)

Vrouw en hond overleden na aanrijding, drie personen aangehouden

Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

24 maart '23 (14:05)

158 nieuwe elektrische bussen voor Groningen en Drenthe

Tussen 2024 en 2026 vervangen OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz veel van de huidige bussen door elektrische uitstootvrije bussen. Momenteel rijden in Groningen en Drenthe al 196 uitstootvrije bussen, elektrisch en op waterstof. Met de vervanging van nog eens maximaal 158 HVO-dieselbussen door elektrische bussen rijdt straks bijna negentig procent van alle bussen in beide provincies op schone energie. Dit meldt OV-bureau Groningen Drenthe.

24 maart '23 ( 9:52)

7-jarig kind omgekomen door aanrijding met stadsbus Utrecht

Een 7-jarig kind is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig kind raakte zwaargewond, meldt de politie.

24 maart '23 ( 9:52)

Volkswagen moet Haarlemmer sjoemeldieseleigenaar 3000 euro compensatie betalen

Volkswagen moet een eigenaar van een in 2010 gekochte Golf TDI 3000 euro schadevergoeding betalen omdat hij destijds te veel zou hebben neergeteld voor zijn dieselwagen, heeft de rechter in Haarlem bepaald. De man wist op het moment van aanschaf namelijk niet dat er sjoemelsoftware in zijn auto zat, waardoor de wagen schoner leek dan dat deze in werkelijkheid was.

24 maart '23 ( 6:07)

Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wrakingsverzoek

De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.