Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Distributeur B&S Group boekt meer omzet, maar arbeidskosten stijgen

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Distributeur B&S Group boekt meer omzet, maar arbeidskosten stijgen
Distributeur en groothandelaar B&S Group heeft in de eerste negen maanden van het jaar meer omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar geleden. De groei in het derde kwartaal was wel iets minder sterk. Ook werden de operationele kosten volgens het bedrijf nog steeds beïnvloed door gestegen arbeidskosten.

Hoewel ook productschaarste de resultaten beïnvloeden, zag het bedrijf de uitdagingen op het gebied van de bevoorrading afgelopen kwartaal langzaam normaliseren in alle segmenten, met uitzondering van het beauty-segment en de internationale markt voor sterke dranken.

Wisselkoersen 

Het in Amsterdam genoteerde bedrijf, dat zich bezighoudt met bevoorrading van cruiseschepen en luchthavens, maar ook met de internationale distributie van drank, levensmiddelen en cosmeticaproducten aan winkels en consumenten, behaalde in de eerste negen maanden een omzet van 1,5 miljard euro. Dat was 18,7 procent meer dan een jaar geleden. Wisselkoersen hadden een positief effect op de omzet. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 13,7 procent. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 544 miljoen euro, een stijging van 17,9 procent.

Beautysegment 

De likeurverkoop steeg met dik 27 procent en droeg het meeste bij aan de omzetgroei. Bij het beauty-segment, naar omzet gemeten het grootste onderdeel van het bedrijf, namen de verkopen met 8 procent toe, mede geholpen door een overname. Eerder dit jaar nam B&S Group een meerderheidsbelang in een Frans beauty-bedrijf. Het bedrijf maakte geen winstcijfers bekend.

Gestegen arbeidskosten 

De gestegen arbeidskosten werden veroorzaakt door de hoge inflatie, hogere uurtarieven van magazijnpersoneel en de krappe arbeidsmarkt in Europa, wat leidde tot hogere salarissen voor gekwalificeerd personeel. Op dit moment ziet het bedrijf geen indicatie voor betere omstandigheden in de rest van het jaar.

Topman Tako de Haan verwacht dat de effecten van de wereldwijde economische ontwikkelingen op de marges en het kostenniveau de resultaten voor het hele boekjaar zullen blijven beïnvloeden.

Door: ANP 

07 december '22 (13:30)

Vakbonden teleurgesteld over nieuw loonbod werkgevers streekvervoer

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek. Eerder lieten vakbondsbestuurders doorschemeren dat er mogelijk stakingen zouden komen. Nu willen ze eerst in beraad over de vervolgstappen.

06 december '22 (14:30)

In december gratis tijdschriften en boeken lezen bij Arriva

Bij Arriva kunnen reizigers gedurende de hele maand december in de trein, in de bus of op de halte gratis circa honderd tijdschriften lezen. Ook kunnen ze kiezen uit een groot aantal luisterboeken. Dit dankzij een samenwerking van de vervoerder met de app Wait. Dit meldt Arriva.

01 december '22 ( 9:20)

Nieuwe stap op weg naar nieuwe vervoerders voor Utrechts OV na 2025

De provincie Utrecht gaat op zoek naar twee nieuwe vervoerders die in de periode 2025 tot 2035 al het openbaar vervoer in de provincie gaan regelen. In het zogenoemde ‘ontwerpprogramma van eisen’ staat aan welke voorwaarden de nieuwe vervoerders moeten voldoen. Dan kun je denken aan kwalitatief goed OV dat zich snel kan aanpassen aan reizigersbehoeftes, meer bussen zonder schadelijke uitstoot en een betere toegankelijkheid voor minder valide reizigers. Dit meldt de provincie Utrecht.

30 november '22 (11:23)

Motief man die meer dan 250 auto- en scooterbanden lekprikte blijft onbekend

Voor het lekprikken van meer dan 250 auto- en scooterbanden in de regio Rotterdam moet een 34-jarige man nog minstens 14 dagen achter de tralies blijven. Hij zit al sinds vrijdag vast. Dit meldt de Telegraaf.

29 november '22 (12:58)

971 boetes voor afleiding in het verkeer tijdens extra controles

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd door Team Verkeer en verschillende basisteams. Hierbij werd ook twee dagen een touringcar ingezet. Dit meldt de politie.

29 november '22 ( 9:15)

De Binnenring in Amsterdam wordt een doorgaande fiets- en ov-straat

De Binnenring in Amsterdam is meer dan zeven kilometer lang. Deze loopt van de Czaar Peterstraat via de Sarphatistraat, Weteringschans en Marnixstraat tot het Haarlemmerplein. Op deze route komt meer ruimte voor fietsers, openbaar vervoer en groen. Het wordt een doorgaande fiets- en ov-straat. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

29 november '22 ( 9:11)

Binnenkort werkzaamheden aan de Polderdreef in Lelystad

Bij de Polderdreef in Lelystad is aannemer KWS Infra B.V. vorige week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw fietspad. Ook wordt aan de dreef zelf gewerkt. De ‘echte’ werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december. Dit meldt de gemeente Lelystad.

29 november '22 ( 8:38)

Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche

De auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 20,5 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden. Het personeelstekort was aan het begin van het vierde kwartaal lager dan een kwartaal eerder. De toename van de omzet werd met name bepaald door prijsstijgingen. Dit meldt het CBS.

22 november '22 (14:22)

Kabinet investeert in meer waterstoftankstations

Het kabinet wil vaart maken met vrachtwagens en ander zwaar verkeer op waterstof. Dat schrijft staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. Zij stelt daartoe een subsidieregeling in voor meer waterstoftankstations, met bijbehorende vrachtwagens. In eerste instantie trekt ze hier 22 miljoen euro voor uit. Dit meldt Rijksoverheid.

22 november '22 (12:58)

Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.